Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Szalay Balázzsal a KRESZ és a közlekedésbiztonság nyomában

Szalay Balázs magyar autóversenyző, az Opel Dakar Team pilótája és tulajdonosa. Azt tudtátok, hogy ő volt az első magyar autóversenyző, aki teljesítette a Dakar-ralit?

Ha Dakar-rali, akkor Szalay Balázs. A neve már-már egyet jelent a sivatagi versenyzéssel, legalábbis sokak számára ez az első, ami beugrik róla, amint meghallják a nevét. Eddigi pályafutása során 11 alkalommal állt rajthoz és 7 alkalommal célba is ért, ami valljuk be, hatalmas teljesítmény, tekintve, hogy ez a világ legnehezebb „terepharca” és ráadásul mint tudjuk, a rajthoz állók többsége nem láthatja a végcélt, mivel időnap előtt kiesik valamilyen technikai okból.

Balázs karrierje egyébként 30 évesen kezdődött, amikor is elvégezte a Road Atlanta versenyzőiskolát. Az autók szeretete mindig is motiválta arra, hogy egyszer majd elérje céljait és sikeres lehessen. Az adrenalin nem maradhat ki az életéből, amiből kap rendesen egy-egy ilyen futam előtt és közben. Számtalan váratlan helyzetre kell összeszedetten reagálnia, hiszen nem csak a verseny sikere, hanem a saját és társa testi épsége is a reakcióin és lélekjelenlétén múlik. Szabadban eltöltött éjszakák és az alváshiány, valamint a nem várt technikai problémák mind-mind stresszes és erőn felüli megpróbáltatások, de ő csinálja és élvezi, újra meg újra rajthoz áll és eltántoríthatatlan, mert azt csinálja, amit szeret és el sem tudná képzelni, hogy egy homokos rali helyett inkább otthon üljön a szobában és újságot olvasson. A biztonság létfontosság számára, hiszen ez az alapja annak, hogy célba érjen.

Tehát ami biztos, hogy Balázs a KRESZ szabályaival maximálisan tisztában van és a rendezvényen kaphatunk tőle pár hasznos tanácsot a vezetéstechnikára vonatkozóan is. Várunk mindenkit szeretettel és persze biztonsággal április 23-án a Generali Nagy Diák KRESZ-teszt családi nappal egybekötött döntő fordulóján a budapesti Silverkarton.

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság