Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Márkus Dávid az SOS Elsősegély alapítója a KRESZ-teszt életmentője

Dávid már 4 évesen elhatározta, hogy orvos lesz. Különleges és elismert tehetség, aki már egyészen fiatal korában felismerte, hogy mihez lenne tehetsége és miben jeleskedhet majd az életben. Jól érezte, kevés olyan ember van, aki ennyi idősen már ilyen sokat letett az asztalra.

Márkus Dávid önkéntes mentő, elsősegélynyújtó, elsősegély-oktató és vállalkozó. Véleménye szerint mindenkinek meg kell találnia önmagában, hogy miben is különleges, mihez szeretne kezdeni a jövőben, hogyan akarja majd leélni az életét és milyen területen szeretne majd jeleskedni. Mindig minden körülmények között ezt az utat kell követnie és szem előtt tartania, hogy céljait elérhesse.

Mielőtt az orvosi egyetemre jelentkezett volna egy statisztika rádöbbentette, hogy mennyien halnak meg évente az elsősegély nyújtás elmulasztása miatt, és azért mert az emberek egyszerűen nincsenek felkészítve a vészhelyzetekre. Ezért 2011-ben létrehozott egy oldalt a Facebookon, aminek a neve Elsősegély: Így ments életet volt. Emellett elszegődött a Vöröskereszthez és pályázatokat nyert, melyeknek köszönhetően járt már az USA-ban és Szerbiában is, ahol több hetes tanulmányúton vehetett részt és angolul tarthatott oktatást, előadásokat. Munkássága kiemelkedő és sokak számára hasznosnak vélt tevékenységéért többek támogatását és megbecsülését élvezi.

Megalapította az SOS Elsősegély-t, amely cégeknek és szervezeteknek tart elsősegély órákat és tanácsadást.

A rendezvényen Dávid elmondja, mire is figyeljünk egy esetleges baleset után, hogy hogyan menthetjük meg embertársunk életét és mit tegyünk vészhelyzetben. A gyakorlatban pedig ki is próbálhatod az elhangzottakat a Generali a Biztonságért Alapítvány standjánál.

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság