Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Megvannak a Generali Nagy Diák KRESZ-teszt győztesei

Egy 19 éves gokartversenyző nyerte a Generali Nagy Diák KRESZ-teszt döntőjében a jogosítvány megszerzését a Silverkart Budapest Gokart és Rendezvényközpontban. A másik fődíjat, a robogót, a 16 éves Sós Norbert, a Budapesti Osztrák Iskola tanulója vihette haza. 10.230 indulóból lettek az elsők.

Fotó: Kecskeméti Dávid

De nézzük csak, mi is történt április 23-án a döntőn, milyen próbákat kellett kiállniuk a nyereményért a játékosoknak, és a családtagok, illetve meghívott vendégeink hogyan is érezték magukat.

Hűvös volt és fújt a szél, de rengetegen eljöttek, mert szerettek volna személyesen drukkolni a hozzátartozójuknak, akik KRESZ-tesztet töltöttek ki. Voltak egészen fiatalok, de a felső korhatárt súrolók sem maradtak inkább otthon a zord idő ellenére, hogy TV-t nézzenek.

A háromfordulós verseny első részeként bárki kitölthetett egy online tesztet, összesen 10.230-an meg is tették. Gondoljunk csak bele, mennyi embert mozgatott meg ez a rendezvény, amit a DUE Médiahálózat és a Generali a Biztonságért Alapítvány szervezett és megalkotott. Az a sok szervezés mind meghozta a gyümölcsét, ugyanis az emberek jól érezték magukat, amíg a gyerek tesztet írtak, addig a családtagok élvezhették a kedvezményes gokartozás adta lehetőségeket és volt is tülekedés a regisztrációs pultoknál. Az Silverkart emeletén pedig ingyenes biliárd, csocsó és bowling várta a családi nap résztvevőit.

Volt, aki egész nap maradt annak ellenére, hogy a gyermeke nem jutott tovább a tesztírást követően, melyben 25 kérdésre kellett válaszolni. A versenyzők közül a legjobb 24 játékos a szimulátorok előtt mérkőzött meg. Itt a versenyzők két csoportra osztva vívták meg a csatát a döntőbe jutásért. Itt a szervezők gondoltak azokra is, akik még soha nem szimulátoroztak és az éles menet előtt egy próbaversenyt játszhattak.

Négy szimulátoron mérkőztek meg a fiatalok, melyek össze voltak kötve egymással, így láthatták, hogy ellenfelük éppen hogyan teljesít a szimulációban. Míg az anyukák összeszorított fogakkal drukkoltak a gyerekeikért, addig az apukák és a családtagok videókat és fotókat készítettek. Nehéz volt a pálya és a versenyzők nagyon izgultak, de tudták, hogy nem lesz könnyű dolguk: ők már a top 24 játékos és össze kell szedniük minden tudásukat és erejüket, ha győzni akartak. A végső döntőbe mindkét kategóriából a legjobb 6-6 versenyző került, nekik már a gokart pályán kellett megmutatniuk az ügyességüket.

Az egész napos programon közönségtalálkozók is színesítették a programot: Müller Attilával, Szalay Balázzsal, Hoffer Zsolttal, Márkus Dáviddal és Mohay Bencével hallgathattak meg moderált beszélgetéseket a résztvevők. A színpad melletti területen lehetőség volt elektromos biciklik kipróbálására, amik – be kell, hogy valljuk – kellemes meglepetést okoztak, ugyanis alig kellett őket tekerni, és máris annyira felgyorsultak, hogy elég sem volt a Silverkart parkolója a maximális gyorsulás eléréséhez. Azt kevesen tudják, hogy ezek a biciklik képesek 120 km/h sebesség elérésére is.

Ha biciklivel nem is, de gokarttal mindenképp gyorsulhattak a játékosok, ugyanis a döntőt már az a 6-6 versenyző vívhatta meg, akik a szimulátoroknál a legjobban teljesítettek. A gokartnál a leggyorsabb köridő számított a végső megmérettetésben, ez alapján alakult ki a sorrend mindkét kategóriában, és került ki a két győztes. A srácok hihetetlenül jól teljesítettek, sorban rótták a köröket és a verseny idején erőt adott számukra, hogy a család a karzaton megszállottan kántálta a nevüket és a „Hajrá fiam” kiáltást a gokart 8 perce alatt magunk sem tudjuk megszámolni, hányszor hallottuk. És a végén megszületett a végleges eredmény.

A jogosítványszerzései lehetőségért versenyzők győztese Hidegföldi-Mórocz Zsolt lett. A 19 éves fiú a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Karán járműmérnöknek tanul. Zsoltnak gyerekkori álma az autóversenyzés, 2015 óta gokartversenyző. A BME Formula Racing csapatának is tagja, ahol nemrég pilótának is választották. A nemzetközi versenyszabályzat alapján azonban minden versenyzőnek kell rendelkeznie jogosítvánnyal, így most ez is teljesül számára, megszerezheti a járművezetői engedélyt.

A robogós kategória győztese Sós Norbert, aki megnyerte a Keeway Hurricane típusú robogót.. A 16 éves fiú a Budapesti Osztrák Iskola tanulója. Még nincs jogosítványa, de mivel már folyamatban van a megszerzése, hamarosan az új robogójával is közlekedhet. Párszor már gokartozott korábban, de nem gyakorlott versenyző, inkább focizik, ping-pongozik, de a számítógépes játékokat is kedveli. Édesapja büszkén állt fia mellett és fényképezte őt a nyereménnyel.

A nyertesek rengeteg nyereményt vihettek haza el sem fért egy kézben, amit kaptak. A szervezők kisorsoltak egy 30-50 fő részére szóló interaktív elsősegély kurzust is azon középiskolák között, ahonnan a legtöbben töltötték ki a tesztet a Játék első fordulójában. A Generali a Biztonságért Alapítvány nyereményét a mezőhegyesi Kozma Ferenc Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium vihette haza.

Akik megéheztek a nagy felhajtás közepette, azok az aktivitások és bűnmegelőzési előadást követően ehettek egy jót a Silverkart étteremében.

Mindenki bizakodott még a tesztírást követően. Volt, aki messziről érkezett, hogy megmérettesse magát, de mint tudjuk, nem lehet mindenki győztes.

Viszont a remény hal meg utoljára és mindegy, hogy ki és honnan jött el erre a rendezvényre, hiszen itt is, mint minden versenyben a részvétel a fontos és az, hogy egy maradandó élménnyel gazdagodhasson mind a szülő, mind pedig a diák. Hiszen tudjuk, csak az lehetetlen, amit meg sem próbálunk. Mi megszerveztük, megcsináltuk, és hisszük, hogy mások számára is maradandót alkottunk nem csak saját magunk számára a Generali Nagy Diák KRESZ-teszttel. Találkozunk jövőre!

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság