Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Hatalmas sikerrel ért véget a DUE 24. Sajtófesztiválja

Idén is nagy népszerűségnek örvendett a DUE Médiahálózat Országos Ifjúsági Sajtófesztiválja. A rendezvényre pénteken közel kétezer diákmédiás érkezett szerte az országból, hogy találkozhassanak kedvenc médiaszemélyiségeikkel, sokan pedig azért, hogy átvegyék győztes pályázatuk díjait.

A Sajtófesztivál résztvevőit Bredák Alexandra, a City TV riportere és Papp Máté vlogger köszöntötte a Várkert Bazár multi termének színpadán, majd egy zsonglőr bemutató után Kecskés István, a DUE Médiahálózat elnöke és Mohay Gergely, az Emberi Erőforrások Minisztériuma osztályvezetője mondott köszöntőt.

Ifjúsági sajtótájékoztatóink keretében a Sajtófesztivál vendégei voltak a YouTube legtöbb követővel bíró vloggerei: The VR, Nessaj, Török Ábel, Szabyest, GameGeek, CultureGeeks, Walrusz, DoggyAndi, Nana és Panka. Velünk sajtófesztiválozott Nagy Ervin, a Kincsem című nagy sikerű magyar film főszereplője, valamint Peller Károly, a Budapesti Operettszínház művésze.

A Várkert Bazárban köszöntöttük Szabados Ágnest és Rábai Balázst az RTL Híradóból, Koltay Annát, Béli Ádámot, Tóth Csillát és Dósa Lorettát, az M5 csatornától, a Középsuli szerkesztőit, Pataki Zitát, Stohl Andrást, Bolla Zsoltot és Janklovics Pétert a Class FM-től, Szabó Leventét a Trollfocitól. Benéztek hozzánk az Éjjel-Nappal Budapest sztárjai is: Joe, Gábor és Bori.

Nem feledkeztünk meg a sportrajongókról sem, hiszen a Sajtófesztivál közönsége találkozhatott Kiss Gergely, Szivós Márton és Varga Dániel vízilabdázókkal.

A Sajtófesztivál Új Nemzedék Pódiumának vendége volt Mohay Gergely, az Emberi Erőforrások Minisztériuma osztályvezetője.

Az egész napos programon a média képviselői mellett változatos szakmai és tematikus programok, diákújságíró workshopok és személyes tanácsadások várták az érdeklődőket. A nagyszínpad programját látványos zenés-táncos produkciókkal, fényzsonglőrökkel és kutyás bemutatóval tettük még színesebbé.

A nap során kihirdettük a DUE Tehetségkutató Diákmédia Pályázatának eredményeit, átadtuk az Ifjúsági Sajtódíjat, és kiosztottuk a Telenorral közösen meghirdetett NETbiztos pályázat díjait is.

A sajtófesztiválozókat két énekes produkcióval is megajándékoztuk: délelőtt színpadunkra lépett Peller Károly, a Budapesti Operettszínház művésze, délután pedig Szabyest ragadott mikrofont. Az egsz napos programkavalkádot Náksi Attila fergeteges dj szettje zárta.

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság