Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

2017 utolsó DUE klubja: Ugródeszka vagy álommeló

Minden évet le kell zárni valahogy. Valahol valaki éppen halálra tanulja magát a vizsgaidőszakban, esetleg éppen, hogy élvezi az év végi lazaságot. Valakik éppen könnyes búcsút vesznek egymástól, máshol pedig új barátságok alakulnak.

A DUE 2017-es évét is le kellett zárni valamilyen módon. Mi ezt egy DUE- klubbal tettük.

Hihetetlen, hogy az a fél év, amit eddig a DUE-ban tölthettem, mennyire feltöltött energiával. Kezdve a nyári táborral, folytatva a tábor afterekkel és most ezzel az eseménnyel. Nagyon élvezem, hogy minden rendezvényen tanulok valamit vagy új emberekkel ismerkedem meg, akik még jobban megerősítenek abban, hogy mi a célom az életben.

Az év utolsó összejövetelén arra a kérdésre kerestük a választ, hogy megéri-e egy kisebb, vidéki médiumnál elhelyezkedni, vagy mindenképpen ragaszkodjunk a nagy, budapesti forgataghoz.

Az esemény a Várfok utcai Cafe Unplugged-ben lett megrendezve, annyira megtetszett nekünk a hely, hogy eldöntöttük, hogy mostantól mindig ide fogjuk szervezni a DUE klubokat.

Az est két főbb előadója Herceg Zsolti és Kruzslicz Dávid voltak, akik egészen a kezdetektől elmesélték azt, hogy hogyan kerültek Hódmezővásárhelyről a fővárosba. Mindketten a helyi Régió Rádiónál kezdték, ami akkoriban az első vidéki rádiók közé tartozott. Elmesélték, hogy mennyire jó volt az, hogy ki tudtak alakítani egy olyan rádiót, ami tényleg Hódmezővásárhelyről szólt a helyieknek. Meséltek még a kezdeményezéseikről, például hogy végigjárták a várost és interjúkat készítettek egy-egy utca teljes lakosságával vagy, hogy Zsolti egymagában adta a hangját az olyan esti rádiójátékokhoz, mint a Micimackó.

Dávid miután Budapestre költözött, az RTL televíziónál kezdett dolgozni, jelenleg is ott tevékenykedik, mint az RTL Híradó szerkesztője és azóta már a szeretlekmagyaroszag.hu társtulajdonosa is.

Zsolti az InfoRádió-nál helyezkedett el, jelenleg is belpolitikai riporter és parlamenti tudósító itt, és azt állítja, nem dolgozna sehol szívesebben.

Miután kiveséztük a főbb témáinkat, egészen fél tízig a café-ban maradtunk, beszélgettünk, anekdotáztunk, nevettünk együtt. Hihetetlen, hogy a DUE tényleg mindenkit összehoz, és egyszerre vagyunk nagyon jó baráti társaság és egy egymást tanító, bátorító komoly közösség. Szerintem ebben rejlik a DUE varázsa.

Vadász Viola

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság