Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Téli tavaszban túráztak a DUE-sok

Meteorológiai időutazáson vett rész a DUE csapata január első hétvégéjén, az egyesület szokásos téli túrája alatt ugyanis kora tavaszi időjárás lepte meg a résztvevőket.

A 2018. január 6-7-én megrendezett outdoor hétvége és pótszilveszter a „Zergék az Őzikék ellen” elnevezésű sorozat hetedik programja volt. Az ötletgazda és főszervező, Herczeg Zsolt elmondta: ezúttal a Mecsekbe, Orfűre utaztak, ahol a Szegedi Karszt- és Barlangkutató Egyesület szállását, a Mecsek Házát bérelték ki – sőt be is lakták, ugyanis nem kevesebben, mint 42-en vettek részt a programon, és közülük 36-an ott is aludtak.

Szombaton a pálos kolostor romjaihoz kirándultak el a sáros ösvényeken, útközben pedig Ács-Kovács Milán, a barlangász egyesület elnöke mesélt nekik érdekességeket a Trió, a Gilisztás és a Szuadó barlangokról. A romokhoz érkezve megrendezték a kétfordulós, Mecseki Mészárlás elnevezésű számháborút, amelyen a két csapatra osztott harcosok számok helyett külföldi államfők, miniszterelnökök és diktátorok nevét viselték a fejükön.

A szállásra visszatérve Kuti Sándor főszakácsi vezérletével közösen megfőzték és elfogyasztották a bográcsos pincepörköltet, majd meghallgatták Ács-Kovács Milán felszerelés-bemutatóval egybekötött előadását a barlangászás alapjairól. Az este és az éjszaka további részében tombolasorsolás, társasjáték és buli nyújtotta ki az ébren töltött órákat hajnalig.

Vasárnap a vállalkozó kedvűek Csurka Mária szakavatott vezetésével leereszkedtek a Trió barlangba, a többiek pedig Sóki Tamás fotóriporter kalauzolásával pécsi városnézésen vettek részt.

Herczeg Zsolt hozzátette: talán az Őrségben, talán máshol, de ha minden úgy megy, mint eddig, akkor 2019-ben is lesz Zerge-Őzike túra.

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság