Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

A tudósok köztünk élnek az idei Sajtófesztiválon is!

A tavaly rengeteg érdeklődőt csalogató tudományos programunk idén is folytatódik! A TUDOMÁNYOK TÁRHÁZA izgalmas programokat kínál a látogatóknak. A tudósok köztünk élnek és ezt meg is mutatjuk nektek május 11-én a DUE 25. Országos Ifjúsági Sajtófesztiválján!

A természettudományok neves képviselői, kutatói, tudósai okították őket, beengedték őket a munkaközegükbe, laborjaikba, kutatási területeikbe. Hallottak már kutatási eredményeket a Földönkívüli élet létezésére vonatkozóan, csillagokat lestek az éj sötétjében, albínó pókkal is találkoztak a Sas-hegy gyomrában, miközben a szeizmológia hihetetlen kulisszái mögé lestek be, kipróbálták magukat időjárás jelentőként, az agyi képalkotáson tátott szájjal figyeltek, az álomkutatás hallatán még a pupillájuk sem rezzent!
Na de kik ők?
Hát a TUDÓS CSAJOK!
A DUE komplex tehetséggondozó programjának csapata, akik a természettudományok ajtaján már beléptek és most a TUDOMÁNYOK TÁRHÁZÁNAK kapuit döngetik, közönségükre várva, hiszen hallhatunk majd előadást tőlük a sajtófesztiválon a „Világegyetem története” címmel, kémia zsenijeink pedig izgalmas kísérleteket mutatnak be nektek! És ez még semmi! Hallottatok már világító ásványokról? „Tudós” Eszter több ezres ásványgyűjteményének szeletkéi megtekinthetők a fesztiváli forgatagban, hogy ne csak a kezetek fájjon a tapsolástól, de a szemeitek is, az ámulástól!

A tudós csajok - Deák Andrea kutató és Csanádi László kamerásunk társaságában

Úgy gondolod, hogy ismered Szent-Györgyi Albertet? El sem tudod képzelni, hogy mennyi érdekes dolog történt vele élete során, amiről eddig csak zárójelben beszélt a tudomány. Egy egész programot szánunk nektek arra, hogy ha még van kérdőjel kicsiny buksitokban, hogy ki is Szent-Györgyi Albert azon kívül, hogy Nobel-díjas magyar orvos, most megismerhessétek magyar büszkeségünket! Szent-Györgyi emlékezete, A gondolattól a felfedezésig, Szent-Györgyi felfedezésének hatása napjainkban, Szent-Györgyi a pedagógus címekkel előadások és sok-sok érdekes információ és tudáshalmaz, amit napjainkban is jó ha tudunk, hiszen nem csak a C vitamint köszönhetjük eme lángelmének. Gyertek és fedezzük fel együtt Szent-Györgyi Albert életének fontosabb állomásait!

Szent-Györgyi Albert

Velünk lesz a Csodák Palotája egy rendkívül érdekes és színes asztali aktivitással, játékokkal! Fotózkodni is lehet majd, hiszen a csoda ott van körülöttünk, nincs ez másképp a fesztivállal és a CSOPAval sem és mint tudjuk, a csodákat meg kell örökíteni! Gyertek és játsszatok velünk, fotózkodjatok, nevessetek és élvezzétek a csodás aktivitásokat!

CSOPA

Itt lesz még velünk néhány természettudós és kutató, akik elétek vetítik az ismeretlent, a National Geographic, a Richter Gedeon Nyrt., a Loveinfó, Rubik-kocka kirakó skacok-Vermes Kornél, Berecz Máté és Bózsing Hunor, akikkel versenybe is szállhatsz, persze ha elég merésznek érzed magad!

Gyertek és látogassatok el hozzánk május 11-én a TESLA Budapest Rendezvényközpontba, és lássatok csodát!

 

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság