Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Csillagkúton járt a KGB

A DUE intézőbizottsága ebben a tanévben is útjára indította a népszerű programsorozatát, amelynek keretein belül a DUE Tagok olyan helyekre látogathatnak el, ahová egyébként csak úgy a hétköznapokban nincs lehetősége az embereknek.

A Due tagok megkezdték idén a Kulissza Gerilla Brigád programot. November idusán a KGB a kereszttüzébe vette a népszerű napi sorozat, a Jóban Rosszban budapesti stúdióját. A résztvevők megtudhatták, hogy mennyi munka van egy jelenet elkészítésében illetve, hogy hogyan épül fel egy forgatási helyszín, sőt még abba is belenézhettek, hogyan zajlik le egy jelenet forgatása.

Idén sincs megállás, azt gondolnánk, hogy a tavalyi programlistát, (melyben többek között meglátogattuk az X-faktor stúdióját, illetve a Sztárba sztár meg egy + 1 kicsi főpróbáját) nem lehet űberelni, de sikerült. Az idei év első helyszín látogatása a sorozatfüggőknek kedvezett, hiszen a Jóban Rosszban napi sorozat stúdióját fedezhettük fel.

Most egy kicsit megpróbálom félretenni az igazi fungirl énemet, mert azért mégsem azt várjátok tőlem, hogy csak ódákat zengjek arról, hogy ez milyen szuper volt. Viszont végig gondoltam, hogy ezeknek a programoknak a lényege az, hogy az ilyen fanatikus rajongóknak, érdeklődőknek biztosítsák ezeket a lehetőségeket és azt kell mondanom, hogy ez maximálisan így is történt, tehát a program azt gondolom sikeres volt. 

A program hatalmas érdeklődésnek örvendett. A meghirdetéstől számolt pár órát követően már meg is telt, és az első 20 szerencsés jelentkező vehetett részt a stúdió látogatáson.

November idusán délután egy órakor már mindenki tűkön ülve várakozott a bejárat előtt, és alig vártuk, hogy beléphessünk a színfalak mögé. Amikor beértünk, rögtön le kellett adni a nyilatkozatot, hogy nem fényképezhetünk le semmit, és amely információkat megtudunk, hogy mi fog történni a sorozatban, azokat titokban kell tartanunk. Ezen tovább lendülve társaságunk két jobbos kanyar után már is a Kék Macsek borbárban találta magát, ahol leülhettünk az asztalokhoz illetve szétnézhettünk a pultba. Nagy meglepetésünkre tapasztaltuk, hogy minden termék egy kamu címkével van feltüntetve így kerüli ki a csatorna a termékmegjelenítést.

Ezután vettünk egy száznyolcvan fokos fordulatot és máris a gazdasági irodába találtuk magunkat. Bámulatos volt látni, mennyi kellék kell egyetlen egy jelenethez.  Egy kis fun fact: 20 másodpercig lehettem gazdasági igazgató ráadásul férfi és pattinthattam egyet azon a kis pattogós labdán, amit Alex használ, amikor ideges, mert valamit elszúrt, mint ahogy az általában lenni szokott.

Ezután átértünk a Füredi villába, ami ugye most a Pongrácz-lak. Itt csendben kellett lenni, azt hiszem, ti tudjátok, hogy ez nekem mennyire nehezemre tud esni, de annyira elvarázsolt a környezet és a profizmus, hogy igazából még csak rám sem kellett szólni, mert talán még levegőt is elfelejtettem venni. Talán már sejthetitek, hogy mi fogadott minket. Igen, ott találtuk magunkat a forgatás kellős közepén és láttuk, hogy egy jelenetet mennyiszer kell leforgatni. Lehet szokatlan lesz és nem is ezt várnátok, de én szeretném kiemelni, hangtechnikust, aki erején felül, kitartóan állta a sarat és egy hang nélkül az összes bakinál, amikor azt mondták, hogy újra veszik, csak mosolygott és tartotta tovább a setupot. (3 méteres mikrofon állvány, mikrofon, kábelek)

Ezután, én naiv azt hittem, hogy ha már látom messziről a kórház kantinját, akkor ott lesz egyben minden. Egy fenét, képzeljétek, hogy a kórházi folyosók össze vissza vannak elrejtve a díszletben éppen ahol elfér. Ezért én elképzeltem, hogy mindenki lakásán át össze vissza futkosnak az orvosok egy-egy forgatási nap, merthogy éppen műtenek, utána kint beszélgetnek a hozzátartozókkal, de ugye ez a két helyszín nem egymás mellett van, tehát na, jó kis testedzés. Na de kantin, ugye ott van a recepciós pult a halakkal, nos miután húsz másodpercig voltam férfi most újabb harminc másodpercig nő, és ráadásul nem más mint Galambos Gyöngyi. Annyi átváltozáson mentem keresztül ebben a pár órában, hogy már a sztárban sztárban éreztem magam, de hát ez egy másik műsor.

Miután minden stúdió helyszínen végig mentünk, következett a vezérlő látogatás, így akit a sorozat helyszínei annyira nem izgattak, hanem inkább a technikai rész érdekelte ezen a kiránduláson, az sem távozott megválaszolatlan kérdések nélkül. 

Összességében azt gondolom, hogy ez a program nagyon jól sikerült és mindenkinek nagyon emlékezetes maradt. Ha te is szeretnél ilyen exkluzív eseményeken részt venni ne csüggedj lesz még lehetőséged, hiszen december elsején a Kulissza Gerilla Brigád a tavalyi nagy sikerre való tekintettel újra az X-faktor stúdiójába látogat. Jelentkezni lehet az X-faktor jeligével a due@due.hu e-mail címen.

Ihos Iringó

-fangirl

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság