Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Ne dőlj be! a januári DUE Rádióban

Cyberbullying? Mit is jelent ez a fogalom, honnan ered? Milyen példákkal találkozhatunk és hova fordulhatunk? Ezekre kérdésekre ad választ a DUE Rádió januári Ne dőlj be! műsora.

Amikor mi születtünk, még nem volt téma a cyberbullying. Sőt a bullyinggal, mint fogalommal is csak egy angol szószedetben találkozhattunk volna. Viszont az internet térhódítása miatt ez jelenleg a fiatalokat érintő egyik leggyakoribb (bűn)cselekmény. Rengeteg példát ismerünk, amikor egy másik személy visszaélt intim képekkel, vagy esetleg olyan mondatok hangzottak el, hogy "sokkal boldogabb lenne az életem, ha nem lennél”.

Ezek súlyos fenyegetések, az egyén lelki békéjét erősen megzavarják, akár depresszióig súlyosbítva a helyzetet. Sokak tűrnek, ami ebben az esetben az egyik legrosszabb dolog, amit tehetnek. Hiszen minél többször éri őket zaklatás, annál hihetőbbnek véli a zaklató mondatait a diák. Az ehavi Ne dőlj be! másorban összegyűjtöttük, hogy milyen szervezetekhez fordulhat az, akit zaklatnak. A szakértőnk ezúttal Dr. Szabó Henrik rendőr alezredes, az ORFK Bűnmegelőzési Osztály kiemelt főreferense.

A műsort itt hallgathatod meg.

 

2019. január 6.

 

A műsorban foglalt nézetek a szerzők nézetei, azok semmiképpen sem tekinthetők az Európai Bizottság vagy a Belügyminisztérium hivatalos állásfoglalásának, továbbá sem az Európai Bizottság, sem a Belügyminisztérium nem tehető felelőssé azokért, illetve az abban foglaltakért.

A műsor a BBA-5.1.6/2-2017-00003 számú projekt keretében készült.

 

 

 

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság