Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

DeShame projekt a Kék Vonalnál

A Kék Vonal projektje sokat segít az online bullying elszenvedőinek, és a segítőknek is.
2019. május, DUE Online.

2017 tavaszán új projekt indult a Kék Vonalnál, amit az Európai Unió támogatott, és nemzetközi partnerségben egy angol szervezettel (Childnet International) egy dán szervezettel (Save the Children Danmark) és egy angol egyetemmel (Central-Lancashire University) együtt valósítottak meg. 

A projekt célja az volt, hogy felkészítse a pedagógusokat és a szélesebb közösséget arra, hogy hatékonyan megakadályozza a fiatalok közötti online szexuális zaklatást, illetve megfelelően reagáljon arra. Ezen a területen szerettek volna stratégiai irányokat meghatározni, és különböző eszközöket kidolgozni az iskolák számára. Szerették volna emellett a fiatalokat is ösztönözni arra, hogy szóljanak ilyen esetekben.

A projekt részeként kutatást végeztek, hogy megtudják a probléma – a kortársak közötti szexuális zaklatás – elterjedtségét, illetve megismerjék a fiatalok ezzel kapcsolatos tapasztalatait, és hatásait. Így olyan oktatási anyagokat és képzést tudtak kidolgozni, amelyek relevánsan válaszolnak erre a problémára. A képzést ezután tesztelték fiatalok, tanárok és a rendőrség bevonásával, és ez alapján véglegesítették. A projekt végére a cél az volt, hogy valóban hatékony képzési eszközök állnának rendelkezésre ahhoz, hogy a fiatalok megtanítsuk a biztonságos és felelős internet-használatra, bátorítsuk őket, hogy jelentsék ezeket a helyzeteket, és összességében ezáltal csökkenjen a közöttük előforduló szexuális zaklatás mértéke.

Az elkészült kézikönyveket, útmutatókat, óravázlatokat megtalálod a www.kek-vonal.hu oldalon.

 

2019. május 6.

A cikkben foglalt nézetek a szerzők nézetei, azok semmiképpen sem tekinthetők az Európai Bizottság vagy a Belügyminisztérium hivatalos állásfoglalásának, továbbá sem az Európai Bizottság, sem a Belügyminisztérium  nem tehető felelőssé azokért, illetve az abban foglaltakért.

A cikk a BBA-5.1.6/2-2017-00003 számú projekt keretében készült.

 
 
 

 

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság