Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Hova fordulj, ha adathalászattal találkozol?

A legnagyobb körültekintés mellett is adathalászat áldozatává válhatsz. De az is lehet, hogy nem akarod szó nélkül hagyni, ha felismertél, de elkerültél egy ilyen helyzetet. Mikor tud segíteni a szolgáltató, és mikor fordulj a rendőrséghez?
2019. október, DUE Online

Dr. Szabó Henrik alezredes szerint adathalászat esetén érdemes azt a céget tájékoztatni, amelynek a nevében adathalász megkeresést (legyen ez e-mail üzenet vagy SMS-t) kaptad. Jellemzően ezek nem Magyarországról érkező próbálkozások, ennek ellenére természetesen lehet feljelentést tenni a rendőrségen is, főleg, ha bizonyítható károd is származott az adathalászatból. Szakértőnk véleménye szerint ebben az esetben is érdemes a megelőzésre koncentrálni: óvatosabbaknak lenni, hogy elkerüljük az adathalászatot, és próbáljuk biztonságosan használni az internetet. Hisz ha egyszer már kikerültek az adatok tőlünk, akárkihez is fordulunk segítségért, az akkor is jelentős problémákat okozhat. Nehéz felderíteni, hogy hova kerültek ezek az adatok, és azt, hogy mire, mikor használják fel őket.

 

2019. október 15.

 

A cikkben foglalt nézetek a szerzők nézetei, azok semmiképpen sem tekinthetők az Európai Bizottság vagy a Belügyminisztérium hivatalos állásfoglalásának, továbbá sem az Európai Bizottság, sem a Belügyminisztérium nem tehető felelőssé azokért, illetve az abban foglaltakért.

A cikk a BBA-5.1.6/2-2017-00003 számú projekt keretében készült.

 

 

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság