Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Szűrőkkel védekezz!

Nem csak a spam szűrőket érdemes használni, de az adathalászat ellen is vannak már jól fejlett szoftveres védelmek.
2019. október, DUE Online

Az e-mail szolgáltatók már a webes felületükön alkalmazzák a spamek kiszűrését. Ezek a szűrők olykor „túlbuzgók”, kikerülnek olyan tartalmak is levelezésünkből, amelyek valójában fontosak voltak, de a spamszűrő beállítása valamiért veszélyesnek ítélte. Ezek a szűrők taníthatók, vagyis ha átengedett egy spamet, azt te magad is megjelölheted, hogy spam, és megfelelő számú visszajelzésből a szűrő megtanulja, hogy az is egy kéretlen tartalom, legközelebb már nyakon csípi.

A böngészők pedig használnak adathalászat elleni védekezést. Ha egy link olyan oldalra irányítana, ami mondjuk a szoftver számára ismert mint adathalász oldal, vagy olyan elemei vannak, ami gyanússá teszi a szűrő számára, akkor ezt az oldalt nem jeleníti meg a böngésző, illetve jelzi is a felhasználónak a problémát. Sok esetben ezek a védelmek engedélyezik a külső beavatkozást, vagyis, ha tudod, hogy az adott oldal rendben van, csak látszólag adathalász, akkor engedélyezheted a megnyitását.

Ezeket a szűrőket magunk is testreszabhatjuk, érdemes eltölteni vele egy kis időt, hogy biztonságosabbá tegyük internet-használatunkat.

 

2019. október 18.

 

A cikkben foglalt nézetek a szerzők nézetei, azok semmiképpen sem tekinthetők az Európai Bizottság vagy a Belügyminisztérium hivatalos állásfoglalásának, továbbá sem az Európai Bizottság, sem a Belügyminisztérium nem tehető felelőssé azokért, illetve az abban foglaltakért.

A cikk a BBA-5.1.6/2-2017-00003 számú projekt keretében készült.

 

 

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság