Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Mi az előfizetés?

Előfizetés – előre fizetés. Gyakran halljuk, de mi a különbség?
DUE Online, 2019. december

Az előfizetést kétféleképpen is lehet értelmezni. Az egyik, amikor valamilyen szolgáltatásra jelentkezünk. Ez nem feltétlenül jelent fizetést is, hanem csak egy regisztrációt valamilyen szolgáltatás igénybevételére, hiszen lehet, hogy ez a szolgáltatás ingyenes. A másik értelmezés, amikor valóban történik előfizetés, és ebben az esetben ellenértéket, pénzt adunk ezért a szolgáltatásért. Jellemzően egy adott időszakra előre kifizetjük ezt a szolgáltatást.

Illetve előfordulhat olyan eset is, amikor jelentkezünk egy megadott időre egy szolgáltatásra, viszont nem egyszerre, előre fizetjük ki az összeget, hanem minden igénybevételnél, ha egy évre előre jelentkezünk, akkor mondjuk havonta fizetjük az előfizetési díjat.

Az előre fizetés esetében arról van szó, hogy egy szolgáltatásnak a díját jellemzően előre, a szolgáltatás igénybevételét megelőzően fizetjük ki. A megújuló szolgáltatásnál pedig gyakorlatilag arról van szó, hogy jogosultak vagyunk egy szolgáltatást igénybe venni, viszont ez a szolgáltatás egy bizonyos ideig jár egy meghatározott díjért, mondjuk egy havidíjért.

2019. december 23.

 

A cikkben foglalt nézetek a szerzők nézetei, azok semmiképpen sem tekinthetők az Európai Bizottság vagy a Belügyminisztérium hivatalos állásfoglalásának, továbbá sem az Európai Bizottság, sem a Belügyminisztérium nem tehető felelőssé azokért, illetve az abban foglaltakért.

A cikk a BBA-5.1.6/2-2017-00003 számú projekt keretében készült.

 

 

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság