Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Nem lesz Pardon

Mit kíván a magyar kamasz? Szórakozást! Mit kíván a magyar szülő? Biztonságos szórakozóhelyet a
gyerekének! A Zöldpardon 12 éve lassan mindkét alternatívának megfelelt, ám holnap lehet, hogy ennek örökre vége....

 

 
 
Mert jöttek az állítólagos panaszok, zajra, szemétre. A négyszáz forintos koncertek Mekkáján a 11. kerületi önkormányzat lehúzná a rolót. Így vasárnap, akár csak a népmesékben, kisszínpadosok és nagyszínpadosok, öregek s fiatalok, vonultak ki a Műegyetem rakpartra, hogy tudassák a nagyvilággal: Budapestnek szüksége van a Zöldpardonra!
 
45 ezer ember gyűlt össze, a tüntetés felhívásának eleget téve a legtöbben magukra öltöttek valami zöldet, lett légyen az póló, kalap vagy csupán egy kendő.
 
A 17 órakor kezdődő műsort Novák Péter vezette, ő konferálta fel a fellépőket és olvasta fel a
petíciókat, cáfolta a kerület érveit. Felolvasott például a szülők egy csoportja által az önkormányzatnak küldött levelet is. minek tanúsága szerint ez az egyedüli olyan hely,
ahová teljesen nyugodt szívvel elmerik engedni 16 éven aluli gyermekeiket is, mivel a ZP kártya segítségével az interneten nyomon tudták követni, hogy mikor ment be és jött ki onnan a „lurkó”.
 
Az idősebb, egyetemista réteg pedig a megfizethető koncertekért járt el a 6-os villamossal se perc
alatt megközelíthető Duna-parti szórakozóhelyre. Mert úgy őszintén, hány olyan szabadtéri hely van
Budapesten, ahol minden nap élő koncert van, nem állítják az ember hátába a kést és nem kerül fél havi keresetbe egy ott eltöltött este?
 
Ha már a Zöldpardoné a leghosszabb nyári fesztivál, ehhez hűen a legismertebb fesztivál zenekarok álltak ki a  szórakozóhely mellett. Fellépett a Pál Utcai Fiúk, az Irie Maffia Sound System, Somló Tamás és Madarász Gábor, a Quimby, a Subscribe, Gangsta Zoli és a Kartel, a Csík zenekar, a Bikini, a 30Y, a Vad Fruttik és a Kiscsillag zenekar, a sort pedig Bérczesi Robi zárta a Zöldpardon himnusszal, még 22 óra előtt.
 
Lovasi, kissé ironikusan, de az Örökre szívembe zártalak című dalát küldte a Zöldpardonnak és
zárásként elmondta, reméli, hogy a ZP-s fiatalság nem lesz arra kárhoztatva, hogy „maradj otthon,
nézzél tévét”. A Magna Cum Laude pedig azt üzente: „Hull a hó és fúj a szél, a ZP örökké zenél!”.
 
Akik nem lehettek ott, támogató videókkal üzentek, mint például a Tankcsapda, Deák Bill Gyula
vagy Péterfy Bori is, de pár szó erejéig megjelent a színpadon Nagy Feró és Pindroch Csaba is, aki az esküvőjét is a ZP-ben tartotta. Nagy Feró és vele együtt többen az idősebb generációból a Budai Ifjúsági Park bezárásához hasonlították a mostanit, így nem „csak” egy kedvelt koncert helyet védenek, hanem szeretnék, ha több gyerektől nem vennék el a” fagyit”, ahogy tették velük.
 
Mert a "Zépébe" belépve olyan  érzésed volt, mintha egy fesztiválon lennél, messze Pesttől. Összefuthattál ott bárkivel szerte a városból, miközben igazi zenekarok játszottak, papír pohárból ittad a sört, hajnalban pedig két színpad között ingázva dönthetted el, melyik zenére szeretnéd jobban ropni, majd fejet összetámasztva kifeküdhetek lépcsős részre pihegni.
 
82 ezer aláírás bizonyítja, hogy a Zöldpardonra szükség van. Csütörtökön pedig eldől, hogyan
gondolkoznak erről a döntéshozók.


Nagy Kátya
Fotó: Trombitás Péter

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság