Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Klikkelj a kortársra!

A kortárs művészetet lehet szeretni is, meg nem is. A „Klikkelj a kortársa” rendezvény most igyekszik közelebb hozni azon fiatal művészek munkáit, akik pályakezdőként még nem tudtak érdemben bemutatkozni a nagyközönség előtt.

 

Ezzel egy időben a HybridArt Management a Magyar Nemzeti Bankkal karöltve pályázatot hirdet kortárs képzőművészeknek a bezúzott pénzbrikettek újrahasznosítására.

A HybridArt Management – a fiatal képzőművészek támogatásával foglalkozó szervezet – 2010 őszén indította útjára az Art Moments by HybridArt kortárs képzőművészeti programsorozatot. Így immár harmadik alkalommal jelentkezik a főleg pályakezdő művészeknek kiállítási lehetőségeket biztosító kezdeményezés Budapesten. A rendezvény során a fiatal művészek munkái a hagyományos kiállítási tereknek számító galériák mellett alternatív, rendhagyó helyszíneken lesznek láthatóak.

A rendezvény főtámogatója az OTP Junior, amely az OTP Bank Facebook-oldalán a legtöbb közönségszavazatot kapott mű alkotóját 100 000 forintos különdíjjal jutalmazza.

Az ősz egyik különlegessége az Art Moments by HybridArt satellit programja, az Urban Tactics street-urbanart rendezvény, ahol a meghívott nemzetközi művészek október 8-án live painting keretén belül óriásvásznakra alkotnak majd a Design Terminalnál.

Igen látványos programnak ígérkezik a Szabadság téri Szoborpark, ahol 2011. október 11-től a HybridArt Management Belváros-Lipótváros Hagyományőrző Kulturális Egyesülettel közösen mutatja be a K-ARTS KÉSZ Művészeti Gyűjtemény Kecskeméti Acélszobrászati Szimpozion művészeinek alkotótáborában készült alkotásait.

Szavazni 2011. október 8. és október 30. között lehet az OTP Bank Facebook oldalán (www.facebook.com/otpbank.hu). A szavazók között 100 darab design-pólót sorsolnak ki az OTP Junior jóvoltából.

A szavazás mellett minden Art Moments by HybridArt programsorozat végén összeáll a szakmai zsűri által kialakított gyűjtemény, a Spicy Collection. A zsűri feladata kiválasztani az Art Moments rendezvényen szereplő minden alkotás közül azt az összesen harminc alkotást, melyet a legkvalitásosabbnak, legnagyobb művészi értékkel bírónak tartanak. A 2011 Ősz zsűritagjai:

Gulyás Gábor, a Műcsarnok igazgatója,

Réz András esztéta,

Kiss Tibor, a Quimby együttes frontembere,

Szabó Győző színművész,

Novák Péter színész, énekes,

Halasi Rita, a Design Hét Budapest kurátora,

Borzák Márton, az OTP Junior designere,

Fabrícius Gábor a Republic of Art kreatív igazgatója és

dr. Gereben Kata művészettörténész, az Equilor Fine Art képviseletében

A 2010. őszi és 2011. tavaszi Spicy Collection további darabjait a Balassi Intézettel közösen a HybridArt Management 2011. november 18-tól mutatja be a Római Magyar Kulturális Intézet kiállítótereiben.

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság