Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Pataki Zita a Sajtófesztivál házigazdája

Rendszeresen megállítják az utcán, és arról kérdezgetik, milyen lesz az idő. Ő mindig türelmesen válaszol, elmondja, hogy nem meteorológus, ő csak tolmácsolja a híreket az időjárásról. Az RTL Klub műsorvezetője is a DUE-ban kezdte, ezért is vállalta szívesen a házigazda szerepét a Sajtófesztiválon.

Az idei Országos Ifjúsági Sajtófesztiválon Dj Smash mellett egy csinos, kedves hölgy köszönti majd a színpadról a közönséget. Pataki Zita már középiskolás korában kacérkodott az újságírással, rádiózással. 1989-ben, a DUE alapításakor járt először média táborban. Szívesen mesél róla a Sajtófesztivál közönségének, hogy a 10 napos médiatábor mekkora hatással volt életére. Az ott tanultakból mind a mai napig merít.

Zita 1996-ban az Eötvös Lóránd Tudományegyetem magyar–könyvtár szakán, majd 1999-ben az Államigazgatási Főiskolán végül 2004-ben az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán szerzett diplomát. Kezdetben a miskolci televízió műsorvezetője, utána a Petőfi Rádió tudósítója volt. A kereskedelmi csatorna indulása óta az RTL Klub időjárás-jelentéseiben szerepel rendszeresen.

Zita szakmai tapasztalata, a szakmához való alázata, komoly felkészültsége sok, a média felé kacsingató fiatal számára lehet példa. Tedd föl Te is személyesen kérdéseidet Zitának a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesülete idei legnagyobb rendezvényén.

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság