Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

TeSzedd! – Összefogás a tiszta Magyarországért

2012. június 2-án, szombaton második alkalommal rendezik meg a TeSzedd! országos hulladékgyűjtő akciót. A szervezők iskolák, vállalatok, önkormányzatok, civil szervezetek és egyéni önkéntesek jelentkezését várják.

A TeSzedd! 2012 célja, hogy minél több ember figyelmét hívja fel a környezet megóvásának fontosságára, és ez a tudatosság a mindennapok részévé váljon. Az akcióban bárki részt vehet, aki 2012. május 7. és 30. között egyénileg vagy csoportként regisztrál a www.teszedd.hu weboldalon. A szervezők minden regisztrált résztvevőnek munkavédelmi kesztyűt és gyűjtőzsákokat adnak. A szemétszedésben minden önkéntes saját felelősségére vesz részt.

Az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség biztosítja, hogy a helyi közszolgáltatók az akció napján vagy a következő heti normál járattal minden településről elszállítsák a belterületen összegyűjtött hulladékot. A gyűjtést végző jármű az akció napján előre meghatározott útvonalat követ, állomásairól és az érkezés időpontjáról a regisztrálók pontos tájékoztatást kapnak. Az akció keretében lomot, sittet, veszélyes hulladékot nem visznek el.

 

A részletekről az érdeklődők folyamatos tájékoztatást kaphatnak a www.teszedd.hu weboldalon, valamint az esemény hivatalos facebook- és twitteroldalán. A jelentkezők okostelefonjukon a TeSzedd! alkalmazás letöltésével is értesülhetnek a legfrissebb hírekről. 

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság