Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Útba estek jövet-menet

"Tizenhét éve kezdtem el táborba járni, de idén nem tudok eltölteni veletek tíz napot. Sokan azt mondják, hogy nem tudom, mit hagyok ki. Dehogynem. Tökéletesen tisztában vagyok azzal, hogy miről maradok le." Kecskés István DUE-elnök köszöntője.

 

Rengeteg jó programból, közös buliból és nem utolsósorban újságkészítésből, illetve műsorhallgatásból vonom ki magam, de vigasztal a tudat, hogy attól, mert csak átutazóban ugrom be a táborba, a résztvevők még remekül érzik magukat.

 

Amikor 1993-ban a táborba készültem, már napokkal az indulás előtt csomagoltam. Akkor még más volt a helyzet. Kazettát kellett hozni (régen volt egy magnó nevű szerkezet, amibe bele lehetett ezt tenni), meg zseblámpát, füzetet és tollat. A helyzet ma persze egészen más, de a DUE-tábor attól jó, hogy a kazetta és a stencilgép (ezzel sokszorosítottuk régen a lapokat) eltűnését is túlélte.

 

Azt pedig majd mindenki megérzi, hogy ez mitől van.

 

Mindenki tisztában lesz vele, hogy ez a tábor mitől más, mint a többi. Mert kétsége se legyen senkinek. Egészen más. Nem véletlen, hogy útba estek jövet-menet.

 

Kecskés István

a DUE elnöke

 

A Nemzeti Sport szakújságírója, Szigetszentmiklós önkormányzatának sajtófőnöke. Dolgozott a Pest Megyei Hírlap, a Pest Megyei Sport, a Pest Megyei Hírek, a Pest Megyei Krónika és az Új Pest Megyei Hírlap szerkesztőségében, valamint a Pest Megyei Önkormányzat sajtóosztályán. Társszerzője a 100 éves az MLSZ és A gólkirály című könyveknek. 1993 óta táborlakó, 1994-ben „Az év diákújságírója” lett. 1998 óta a DUE elnöke, éveken át csoportvezető és táborvezető. Nős, feleségével és két kislányával a Pest megyei Halászteleken él.

 

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság