Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Várja új tagjait a DUE Rádió!

A DUE Rádió az iskolákban működő sulirádiók munkáját segíti ingyenes havi műsorcsomagjával, amelyben ismeretterjesztő, információs, szórakoztató és ünnepi műsorok egyaránt megtalálhatók. A hálózathoz bármikor lehet csatlakozni, mindössze működő sulirádióval kell rendelkezni.

Ha a sulirádiótok csatlakozik a DUE Rádió Országos Iskolarádió Hálózatához, akkor a tanév során havonta – évente 10 alkalommal – ingyen kaptok egy műsorcsomagot, a szünetben lejátszandó műsorokkal, valamint más hasznos hangos anyagokkal, információkkal, zenékkel. A műsorok között találtok szórakoztató (sztárinterjú, ünnepi, alkalmi tematikus műsorok stb.), ismeretterjesztő (Európai Unió, drogprevenció, továbbtanulás stb.), szakmai (rádiós retorika, tanácsadó műsorok), és információs (pályázatok, rendezvények, hírek, programok) anyagokat is. Az műsorcsomag anyagait korlátlanul és ingyenesen felhasználhatjátok a sulirádiótokban.

Cserébe mindössze annyit kell vállalnotok, hogy bizonyos műsorokat megadott rendszerességgel lejátszotok az iskolarádiótokban, a lejátszást pedig vissza kell igazolnotok. (A visszaigazolás történhet az interneten keresztül, vagy postai levelezőlapon.)

A DUE Országos Iskolarádió Hálózat tagjai – miután megállapodást kötöttek erre az ingyenes szolgáltatásra – hozzáférést kapnak a DUE Rádió honlapján a tagoknak szóló felülethez. Ide bejelentkezve egyszerűen, mp3 formátumban le tudjátok tölteni az aktuális (vagy akár a korábbi) műsorokat is, és a visszaigazolásokat is kényelmesen megtehetitek, valamint jelentkezhettek a hálózat tagjainak szóló akciókra és programokra.

Ha a sulirádió stúdiójában nem rendelkeztek megfelelő internetes kapcsolattal, akkor a havi műsorcsomagot megkaphatjátok CD-n is. A CD-t minden hónap elején postázzuk az iskolátokba. A CD-hez mellékelünk egy válaszlevelező lapot, ennek kitöltésével és visszaküldésével is lehet igazolni a műsorok lejátszását.

A DUE Országos Iskolarádió Hálózatának több mint 250 diákrádió tagja szerte az országban. Hálózatunkhoz bármely iskola csatlakozhat, ha van működő iskolarádiója és vállalja a Hálózat szerződési feltételeit.

Szóval ne habozzatok! Csatlakozzatok Ti is! A megállapodás letölthető innen.

További részletek: www.dueradio.hu

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság