Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Konferencia pedagógusoknak

„Diákmédia az internetkorszakban” címmel konferenciát rendez pedagógusoknak október 19-20-án a DUE Médiahálózat a Magyar Rádió Márványtermében. A két napos programra a média és kommunikáció oktatásával, illetve a diákújságok és diákrádiók patronálásával foglalkozó tanárokat várunk.

A kétnapos program során neves előadók és a DUE Médiahálózat szakemberei beszélnek diáklapok, diákrádiók szerepéről és helyzetéről, az előttük álló kihívásokról napjainkban, amikor az internet áll a diákok figyelmének középpontjában. A konferencia résztvevői workshopok keretében gyakorlati tanácsokat is kaphatnak az iskolarádió és iskolaújság készítéséhez, az iskolai szerkesztőségek működtetéséhez.

A program október 19-én, pénteken 15 órakor kezdődik. Elsőként kommunikációs szakemberek, többek között az RTL Klub, a Magyar Rádió, az InfoRádió és a DUE Médiahálózat munkatársai tartanak előadást az internet, a közösségi oldalak, az okostelefonok diákmédiabeli használatának lehetőségeiről, és a fiatalok médiahasználati szokásairól. A program során Szayly József alelnök bemutatja a résztvevőknek az Országos Iskolarádió Hálózatot.

Este rendhagyó városnéző sétán bepillantást kaphatnak a résztvevők, hogy hol és hogyan töltik szabadidejüket a mai fiatalok.

Október 20-án, szombaton a Magyar Rádió Márványtermében zajlik a program, ahol a médiaszakemberek mellett találkozhatnak a konferencia résztvevői Jónás Istvánnal, a Magyar Rádió vezérigazgatójával, dr. Balázs Gézával, az ELTE BTK Mai Magyar Nyelvi Tanszékének vezetőjével, és a tervek szerint előadást tart Széplaki Erzsébet és Aczél Petra. A konferencia során lehetőség nyílik arra is, hogy az iskolarádiókkal és iskolaújságokkal foglakozó pedagógusok megosszák egymással tapasztalataikat.

Szombaton a KomMentor workshop során szakértőink gyakorlati tanácsokkal látják el a patronáló tanárokat. Lehetőség nyílik arra, hogy a résztvevők magukkal hozzák diáklapjaikat, rádióműsoraikat, s mi véleményezzük, javaslatokat, tippeket adunk a további sikeres működtetéshez.

A program ebéddel, majd a Rádió- és Televíziótörténeti Múzeum bemutatkozásával zárul.

A konferencián való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

A résztvevőknek 1000 Ft regisztrációs díjat kell fizetniük előre a programon való részvételért, mely az ellátást is magában foglalja. Kedvezményes árú szállást önköltségi alapon biztosítunk.

Szállás a Váci Mihály Kollégiumban, kétágyas szobákban, melynek ára: 2600 Ft/fő/éj reggelivel.

Az útvonal a kollégiumhoz és a Magyar Rádió Márványterméhez a cikk alján található!

A konferenciára való előzetes jelentkezés határideje: 2012. október 10.

Jelentkezni lehet e-mailben a due@due.hu címen, vagy faxon: 06 1 222 82 13


Kattintson ide a helyszínek megközelíthetőségeiért!

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság