Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Bevettük Egert és a várat

November 17-18-án Eger és a Bolyai Önképző Műhely vendége volt a DUE válogatott kis csapata. A várossal való alapos ismerkedés mellett jutott idő arra is, hogy megbeszéljük a DUE-val kapcsolatos ötleteket.

(Fotó: Juhász Bálint – a képen dr. Zimányi Árpád, dr. Balázs Géza és Herczeg Zsolt a főiskolánál)

 

A kulturális hétvége programja szombat délelőtt a megújult Eszterházy Károly Főiskola bebarangolásával kezdődött. Dr. Zimányi Árpád nyelvészprofesszor vezetésével jártunk többek között a lenyűgöző Egri Főegyházmegyei Könyvtárban, és a Csillagdában is, és körbenéztünk Egerben egy camera obscura segítségével. A délutáni foglalkozásokon az új területi képviselőinkkel beszélgettünk a DUE ismertségének növeléséről, az egyesület népszerűsítéséről is. Este pedig a Tarjányi-pince borkóstolójára mentünk, persze csak a nagykorúak.

Vasárnap az egri Városházán indult a nap, Rázsi Botond alpolgármester mesélt igazán magával ragadóan Egerről, az elképzelt jövőről és az ahhoz vezető útról, hogy mi minden fog a következő években még változni, fejlődni a városban. Az alpolgármesternek DUE-s kötődése is van, erről is beszámolt: korábban az egri Pásztorvölgyi Általános Iskola és Gimnáziumban ő volt az iskolaújság, a Pásztoróra patronáló tanára. A lappal egyszer díjat is nyertek a Tehetségkutató Diákmédia Pályázatunkon.

Ebédig a Várban múlattuk az időt, bejártuk a kazamatákat is, megnéztük a kiállításokat. Túravezetőnk igazán élvezetes és részletes előadásából megtudtuk, mennyi ponton tér el a valóság az Egri csillagok általunk ismert verzióitól, így bátran állíthatjuk: sokkal okosabbak lettünk.

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság