Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Be(v)esszük magunkat Vásárhelyre!

A gasztronómia, a mezőgazdaság és a népi kultúra lesz a II. Vásárhelyi DUE-napok vezérmotívuma 2013. április 26-28-án. A hétvége szervezője ismét a DUE hódmezővásárhelyi származású aktivistája, Herczeg Zsolt újságíró, aki szeretné felülmúlni a tavalyi vásárhelyi DUE-s hétvége emlékezetes sikerét.

A DUE delegációját exkluzív vendégként fogadja a Hód-Mezőgazda Zrt. az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokon, amely a hazai agrárium laikusok számára is páratlanul érdekes, látványos, több tucat céget, több száz gépet, több ezer állatot és több tízezer embert megmozgató seregszemléje.

A XVIII. századi tájházban élő citerazene mellett tálalt borvacsorán megkóstolunk egy hagyományos hódmezővásárhelyi ételt, ellátogatunk a város legnagyobb kenyérgyárába, a Belvárosi Fazekasházba, az Emlékpont Múzeumba; a város szülöttéről, Bessenyei Ferencről elnevezett, felújított művelődési otthonba; az ország egyik legérdekesebb, közelmúltban renovált ortodox templomába; az Alföldi Galériába, a Tornyai János Múzeumba, a Rádió7 stúdiójába, a vásárhelyi piacra, a víztoronyba és a termálfürdőbe.

Terveink szerint Hódmezővásárhelyen nyitjuk meg a DUE vándorkiállítását az ország legjobb diákfotósainak munkáiból.

Jelentkezés: due@due.hu.

Az utazás önköltséges. A Cseresnyés Kollégiumban lakók számára a szállás és az étkezés egy főre, az egész hétvégére 8.200 forint. A Kutasipuszta Vendégház lakóinak 8.500 forint. Az utóbbiaknak taxiköltséggel is számolniuk kell. A rendezvény hivatalos szállítója a Főnix Taxi, amely autónként (az utasok számától függetlenül) 3.000 forint fix transzferárért fuvarozza a DUE-sokat Vásárhely és a vendégház között.

A program a támogatóinknak köszönhetően ingyenes, a város kitárja előttetek a közintézmények kapuit.

Kérjük, hogy mindenki utalja el a részvételi díjat a DUE számlaszámára: 11714006-20235338. A közlemény rovatba írjátok be: Vásárhely. (A hódmezővásárhelyi résztvevőknek természetesen nem kell fizetniük, hiszen ők otthon laknak és étkeznek.)

 

Támogatóink: Vidékfejlesztési Hálózat, Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata, Hód-Mezőgazda Zrt., Rádió 7, promenad.hu, Bessenyei Ferenc Művelődési Központ, Alföldi Galéria, Tornyai János Múzeum, Török Sándor Strandfürdő, Gyarmati Dezső Sportuszoda, Emlékpont Múzeum, Belvárosi Fazekasház, Rónasági Gasztro Sütőipari Kft, Kenguru Csárda.

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság