Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Túrával kezdjük az új évet

2013. január 5-6-án a Pilis-Visegrádi hegységben magasodó Kő-hegyre szervez túrát a DUE két természetjárója, Herczeg Zsolt és Turányi-Vadnay Szabolcs.

A Zergék Kiskovácsiból egy bruttó 3 órás, az Őzikék a Lajos-forrás autóparkolójától egy szintben vezető, mintegy hatvan perces sétával kapaszkodnak fel a Szentendre volt polgármesteréről és patikusáról elnevezett Czibulka János Menedékházhoz.

Utunk a piros + jelzésen a misztikus, régi sírokkal tarkított, gyönyörű Holdvilág-árkon keresztül vezet. A legenda szerint itt volt Attila városa, Sicambria, és itt temették el Árpád fejedelmet. Megcsodáljuk a Remete-barlangot, átvágunk a Karolina-árkon, majd a Nagy-Csikóvár alatt a piros négyzet jelzésen déli 12 órára megérkezünk a Lajos-forráshoz, ahol találkozunk az Őzikékkel.

A Lajos-forrástól a sárga jelzést követve egy tanösvényen jutunk el 13-14 óra között a Kőhegyi Menedékházhoz (366 méter).

A túrázók részt vesznek a Pilisi Pontgyűjtő Próbán (PPP)! A PPP egy természetjáró tanfolyammal és geocaching játékkal egybekötött, vetélkedőbe torkolló kaland, amelyen a már Kiskovácsiban három csoportba szerveződött sporttársak menet közben vidám, de tanulságos gyakorlati és elméleti feladatokat oldanak meg.

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság