Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

A TV2 legnézettebb műsorát te készíted

Ez a felirat fogadta egy márciusi napon H. Tóth Hajnalkát munkahelyén. A Sünchannel csoportvezetője és Kruzslicz Dávid, a Beep TV első embere egy közös előadást rendeztek szerda este. Hogy miért kapta Hajni ezt a papírt, a folytatásból kiderül!

 

A TV2 legnézettebb műsorát te készíted, ezt a papírt kapta Hajni, miután megérkezetek a legfrissebb nézettségi eredmények. Főnöke így próbálja bíztatni, de olykor többfordulós küzdelem kell, hogy egy anyagát megvalósítsa. Negyedik nekifutásra engedélyezte az egyik, down-kóros gyerekek örökbefogadásáról szóló riportját az Aktív felelős szerkesztője. Megérte a kitartás, hiszen nagyon sikeresen szerepelt a műsorban az anyag.

 

Ha ilyen törénetet nem is mesélt Kruzslicz Dávid, mindenesetre tanulságos részletet hozott a Házon kívülből, mely egy rétegműsor a késő esti sávban. A riport az ország legszegényebb falujáról Gilvánfáról és a leggazdagabbról Hévízről szólt. Hévíz meghívta Gilvánfa polgárait, hogy egy kellemes napot töltsenek el a szervezett programokon. A történet azért ennél komplikáltabb, hiszen ha jobban elemezzük, több dolog is szemetszúrhat. Vajon miért vitték el a nagyrészt olvasni sem tudó embert egy feliratos filmre, miért nem a Hévízi-tóban fürödtek, miért egy hotel kibérelt medencéjében, miért osztott ezerforintosokat Hévíz polgármestere, mindezután (nem is sejtve, hogy a mikroportok mindent rögzítenek) titkára próbálta meggyőzni, hogy ez nem a legjobb módja az ajándékozásnak, de a város első embere minderre egy sértő megjegyzést tett.

 

Egy érdekes szituációról van szó, ilyenkor elgondolkodtató, hogy az újságíró mihez kezdjen, hogyan adja le az anyagot. Ekkor jönnek képbe a körülmények, ki tartja fent a csatornát, kinek milyen érdekeltségei vannak, illetve mennyire súlyos az ominózus párbeszéd. Nem árt azt se szem előtt tartani, hogy milyen következményekkel járna az, ha új munkahely után kellene néznünk.

 

Marton Sándor

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság