Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Állati jó – diákújságíró workshop

Április utolsó hétvégéjén, 26-28-án tartják Hódmezővásárhelyen azt a fiatal újságíróknak szóló képzést, melyre elsősorban középiskolásokat és egyetemistákat várnak a szervezők. A programot DUE rendezi meg összekötve a 20. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokkal.

 

A DUE diákújságíró workshopjának célja, hogy olyan újságírókat neveljenek ki, akik jártasak a vidéki, illetve a vidékfejlesztési és állattenyésztési témákban. Az eseményt az Új Magyarország Vidékfejlesztési program támogatásával valósítják meg (ÚMVP).
 
A DUE sok év tapasztalatával rendelkezik szakmai workshopok és képzések szervezésében. Országszerte több mint 300 ezer fiatalt érnek el egyedi médiaeszközeikkel, programjaikkal és képzéseikkel.
 
Jelen képzést olyan fiatal újságíróknak szervezik, akik már rendelkeznek valamilyen szakmai ismerettel a média világából. Az előadásokon szakirányú továbbképzést kapnak a hallgatók a fenntartható állattenyésztés témájában. A program, melyet az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokkal közösen rendeznek meg, színes gyakorlati és interaktív foglalkozásokat tartogat.
 
Az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok a magyar mezőgazdaság egyik legnagyobb jelentőségű szakmai találkozója. Az állattenyésztés hét ágazata, a ló-, a szarvasmarha-, a sertés-, a juh-, kecske- és a baromfitenyésztők mellett a halászat, valamint az állattenyésztés és az ahhoz kapcsolódó növénytermesztés szakiparának legjelesebb képviselői mutatkoznak be 2013-ban immár 20. alkalommal Hódmezővásárhelyen.
 
Velük együtt fognak dolgozni a diákmédiások, és az itt résztvevőkkel együtt ismerkednek meg a magyar állattenyésztési hagyományokkal és az állatok felhasználásával. Az Állattenyésztési Napokon olyan gyakorlati foglalkozásokon is jelen lesznek a tanulók, mely változatos feladatokra építő elméleti, és interaktív órákat is kiegészít.
 
A tanulás hatékonyságát elősegítő programelemekkel is készülnek a szervezők, mint a lovas szekerezés vagy a kisvonat túra, de ellátogatnak majd a képzésben résztvevők a hódmezővásárhelyi kenyérgyárba, ahol helyi és népi ételeket kóstolnak meg, végül tárlatvezetésen vesznek részt a Tornyai János Múzeum régészeti, néprajzi, helytörténeti, képzőművészeti és iparművészeti kiállításán.
 
A Darányi Ignác Terv keretein belül megvalósuló rendezvényen közel száz diák részvételére számítanak, kiknek tíz önkéntes szervező és szakmai vezető nyújt majd segítséget az oktatásban.
 
***
 
Darányi Ignác Terv
 
Az európai uniós fejlesztési és nemzeti költségvetési forrásokat is felhasználó Darányi Ignác Terv Új Magyarország Vidékfejlesztési Programját azért indította útjára 2012-ben a magyar kormányzat, hogy több átfogó, egymással szorosan összefüggő területen – agrár- és élelmiszergazdaság, vidékfejlesztés, környezet- és természetvédelem – támogassa a vidéki Magyarország fejlődését.
 
A Darányi Ignác Terv kiemelt célkitűzései közé tartozik a vidék népességmegtartó és foglalkoztatási erejének, valamint a magyar mezőgazdaság versenyképességének növelése annak érdekében, hogy minél több és jobb minőségű élelmiszert állítsanak elő a magyar termelők. 
 
Az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program keretében összesen mintegy 1300 milliárd forintnak megfelelő támogatás került-kerül felhasználásra a vidéki élet minőségének javítására.
 
A Darányi Ignác Tervről további információkat a www.umvp.hu weboldalon találhat!
 
 

 

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság