Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

„A média és ami mögötte van” – Konferencia pedagógusoknak

„A média és ami mögötte van” címmel konferenciát rendez pedagógusoknak 2013. október 18-19-én a DUE Médiahálózat Budapesten. A két napos programra a média és kommunikáció oktatásával, illetve a diákújságok és diákrádiók patronálásával foglalkozó tanárokat várunk.

A két napos program során neves előadók és a DUE Médiahálózat szakemberei beszélnek a diáklapok, diákrádiók szerepéről és helyzetéről, a hagyományőrzés szerepéről és fontosságáról az ifjúsági médiában, amikor az internet áll a diákok figyelmének középpontjában. A konferencia résztvevői workshopok keretében gyakorlati tanácsokat is kapnak az iskolarádió és iskolaújság készítéséhez, az iskolai szerkesztőségek működtetéséhez.

A program október 18-án, pénteken 14.30 kor kezdődik. Elsőként kommunikációs szakemberek, többek között az RTL Klub, a Magyar Rádió, az InfoRádió és a DUE Médiahálózat munkatársai tartanak előadást a médiaelmélet alapjairól, a kommunikációs viselkedésformákról a közösségi oldalakon, a néphagyományok és a modern média viszonyáról.

Este rendhagyó városnéző sétán kapnak bepillantást a konferencia résztvevői a mai fővárosi hétvégi esti életbe.

Október 19-én, szombaton a belvárosi Iskola nevű közösségi térben zajlik a program, ahol a médiaszakemberek mellett találkozhatnak dr. Balázs Gézával, az ELTE BTK Mai Magyar Nyelvi Tanszékének vezetőjével, és a tervek szerint előadást tart Széplaki Erzsébet és Sz. Tóth Gyula is. A konferencia során lehetőség nyílik arra is, hogy az iskolarádiókkal és iskolaújságokkal foglakozó pedagógusok megosszák egymással tapasztalataikat.

Szombaton a Helyi érték workshop során szakértőink gyakorlati tanácsokkal látják el a patronáló tanárokat. Lehetőség nyílik arra, hogy a résztvevők magukkal hozzák diáklapjaikat, rádióműsoraikat, s mi véleményezzük, javaslatokat, tippeket adunk a további sikeres működtetéshez.

A program ebéd után is folytatódik, és délután 3 órakor a diáklapok „Cím-lap” szépségversenyének eredményhirdetésével zárul.

A részvétel regisztrációhoz kötött, melynek díja 1000 Ft, amely az ellátást is magában foglalja. Kedvezményes árú szállást önköltségi alapon biztosítunk. Szállás a Váci Mihály Kollégiumban, kétágyas szobákban, melynek ára: 2600 Ft/fő/éj reggelivel.

A konferenciára való előzetes regisztráció határideje: 2013. október 4. Jelentkezni lehet e-mailben a due@due.hu címen, vagy faxon a 06  1 222 82 13-as számon.

Bővebb információért hívható Nagy Norbert szervező: 36 30 474 9603, nagy.norbert@due.hu

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság