Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

III. Zergék az őzikék ellen téli túra

Késő őszhöz vagy kora tavaszhoz illő időben rendezte meg harmadik téli túráját a DUE január első hétvégéjén Turányi-Vadnay Szabolcs, Ott Zsuzsanna és Herczeg Zsolt szervezésében. Huszonegyen kapaszkodtak fel Mátrakeresztesről a Hidegkúti Turistaházhoz.

Az egyesület természetjárói minden évben „outdoor pótszilveszterre” hívják azokat, akik még nem kóstoltak bele a bakancsos turizmus örömeibe. A résztvevők ezúttal egy 6,3 kilométeres utat tettek meg 410 méteres szintkülönbséggel, hátizsákokkal, miközben három csapatban „háborús” és túlélő ismereteket igénylő, elméleti és gyakorlati feladatokat oldottak meg a Didergők Viadalán.
 
A személyzet és áram nélküli turistaházban a világítás, a fűtés, a takarítás és a főzés is bőven adott elfoglaltságot, de aztán előkerült a gitár, elkészült a forralt bor, és garantált volt a kései hálózsákba bújás.
 
A „Zergék az őzikék ellen – a harmadik csapás” címmel meghirdetett túra résztvevői voltak: Barabás Judit, Barkóczi Tamás, Beregi-Nagy Edit, Berényi Aurélia, Botka Fanni, Dunai Péter, Gálosi Dóra, Herczeg Zsolt, Herman Bence, Jamriskó Tamás, Kecskeméti Dávid, Klebercz Kriszta, Kuti Sándor, Makai Krisztina, Ott Márk, Ott Zsuzsanna, Pap Andrea, Szelényi István, Szentendrei Adrienn, Tóth Tas Péter és Turányi-Vadnay Szabolcs.
 
„Jövőre várhatóan egy fővároshoz közelebb eső, autóval megközelíthető, komfortosabb házhoz szervezünk kirándulást, és onnan indítunk körtúrát vagy csillagtúrákat, így azok is eljöhetnek, akik nem tudnak, vagy nem akarnak nagyobb teherrel gyalogolni, illetve ott aludni” – mondta a DUE Online-nak az egyik túravezető, Herczeg Zsolt.

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság