Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Évzáró DUE-klub: Ugródeszka, vagy álommeló?

Te mit választanál? Vidéken maradni, a városodhoz szólni, egy kisebb, családias közösségbe tartozni és biztos munkahelyen dolgozni? Vagy inkább a szerencsére mernéd bízni a sorsod, hogy aztán bekerülhess egy országos rádió, TV, vagy újság stábjába, és megvalósítsd az álmaidat?

A helyi médiumoknak és az országos társaságoknak is vannak előnyei és hátrányai. A kérdés örök vitatéma a DUE-sok között. Van, aki úgy gondolja, hogy mindig feljebb és feljebb kell törni, hogy egyszer a nagyok között lehess. Egy DUE-s korábban úgy fogalmazott: "Nem biztos, hogy egy kisvárosi újság főszerkesztőjének lenni nagyobb rang, mint kávét főzni egy országos rádiónál." De olyan is akad, aki szerint a helyi média szakmailag ugyanazt ...nyújtja, mint az országos, ráadásul kényelmesebb és rugalmasabb a munkahely, bensőségesebb a hangulat és az állás is biztosabb.
 
A decemberi DUE-klubon erről beszélgethetsz barátaiddal, és azokkal a vendégekkel, akiknek már van tapasztalata ilyen téren. Találkozhatsz olyanokkal, akik tudatosan ott maradtak saját városukban és a mai napig vidéki tévénél, vagy rádiónál dolgoznak. És persze azok véleményét is hallhatod, akik mindig tovább akartak lépni életük során.

Az év utolsó DUE-klubja egyben egy laza péntek esti program, ahol együtt hangolódhatsz velünk a téli szünetre és az ünnepekre.
 
Ha szívesen megosztanád véleményedet, gyere el december 15-én a Café Unplugged-ba. (Várfok utcai 15/b.)

Kapcsolódó hírek

2017 utolsó DUE klubja: Ugródeszka vagy álommeló

Minden évet le kell zárni valahogy. Valahol valaki éppen halálra tanulja magát a vizsgaidőszakban, esetleg éppen, hogy élvezi az év végi lazaságot. Valakik éppen könnyes búcsút vesznek egymástól, máshol pedig új barátságok alakulnak.

DUE-klub: "Háttéremberek" előtérben

Amikor bekapcsolod a rádiót, neked természetes a jó hangzás. Amikor TV-t nézel, természetes a jó látvány. Amikor olvasol egy cikket, természetes, hogy profi fotóval illusztrálják. Amikor elmész egy koncertre, természetes a minőségi hangzás és az izgalmas látvány.

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság