Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Médiaismeret

Médiaismeret

Balázs Géza-Szayly József-Szilágyi Árpád könyve – a DUE médiakönyv-sorozatának ötödik darabja – folytatása, kibővítése és modernizálása az egyesület első szakkönyveinek. A Médiaismeret a sajtó, a rádió, a televízió és az internet ismeretanyagát közérthetően adja át.

 

Az olvasó 137 oldalon alapos tudást vehet magához a médiaelméletből, a műfajokból, a sajtó, a rádió, a televízió és az internet témaköréből, sőt - nemhiába nyelvész a DUE alelnöke - külön fejezetet kapott a sajtó nyelvhasználata is.

 

A szerzőkről

Balázs Géza nyelvész, néprajzkutató, a BDF és az ELTE tanszékvezető egyetemi tanára, a DUE alapító alelnöke, nyelvművelő televízió- és rádióműsorok házigazdája, több könyv szerzője.

Szayly József újságíró, okleveles villamosmérnök és MBA menedzser. 18 éves kora óta rádiózik, a DUE alelnöke és a Magyar Rádió műsorlebonyolítási igazgatója.

Szilágyi Árpád rádiós újságíró, az első magyar nyelvű internetes rádióadás elindítója, a Budapesti Kommunikációs Főiskola oktatója.

 

A könyvet dr. Földes Anna, a MÚOSZ Bálint György Újságíró Akadémia igazgatója, és Kristóf Gábor, a Magyar Rádió vezető szerkesztője lektorálta.

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság