Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Kiadványok

DUE Tallózó - fiataloknak aggyal

DUE Tallózó - fiataloknak aggyalA DUE Tallózó a trendi magazinok ellentéte: nagyszájú, szókimondó és okos. Hónapról hónapra a legjobbat mutatjuk zenében, filmben, könyvben, dizájnban és más kulturális dolgokban, fontos témákról beszélünk természetes hangon.

DUE Hírek

DUE HírekA DUE Hírek a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesületének évente ötször megjelenő hírlevele. 2012. szeptemberétől már interaktív formában is elérhető.

DUE Rádió - szünetben a füledben!

DUE Rádió - szünetben a füledben!Elindítanád iskoládban a sulirádiót, de nem tudod, hogyan fogj neki? Már sulirádiós vagy, de szívesen vinnél egy kis színt a rádió életébe, bővítenéd a repertoárt?

ABCDUE – vállaltan szubjektív DUE-történet

ABCDUE – vállaltan szubjektív DUE-történetA DUE 25. születésnapi ünnepségén dr. Balázs Géza, az egyesület alapító alelnöke mutatta be az általa szerkesztett szubjektív DUE-történetet.

Újságíró-ismeretek kezdő és civil újságíróknak

Újságíró-ismeretek kezdő és civil újságíróknakA kötet tartalmazza az írott sajtó, a rádió, a televízió és az online média alapismereteit, vázolja a civil szervezetek helyes médiastratégiáját, megismerteti az olvasót a legfontosabb sajtóműfajokkal és a sajtónyelv eszköztárával.

Az újságkészítés műhelytitkai – nyomtatott és online kiadványok

Az újságkészítés műhelytitkai – nyomtatott és online kiadványokA DUE Médiahálózat Médiakönyv-sorozatának legújabb kiadványa praktikus tanácsokkal, gyakorlati ismeretekkel látja el azokat, akik kisebb-nagyobb közösségeknek vagy civil szervezeteknek szeretnének hagyományos vagy online újságot készíteni.

Romológiai ismeretek újságíróknak

Romológiai ismeretek újságíróknakA kötet célja, hogy bepillantást adjon a hazai romológia múltjába, jelenébe, és ezzel kedvet ébresszen a téma alaposabb megismerésére, hogy az olvasók a sztereotípiák helyett árnyaltabb képet alkothassanak.

Rádió és nyelv – A kilencedik művészeti ág élete és...

Rádió és nyelv – A kilencedik művészeti ág élete és...Érdekel a rádiózás? Szívesen foglalkozol a magyar nyelvvel? Ha a válaszod igen, akkor neked ajánljuk Rádió és nyelv című, frissen megjelent kötetünket.

Rádiós-ismeretek

Rádiós-ismeretekBalázs Géza, Kuti Sándor és Szayly József műve, a műsorszolgáltató rádiózás kézikönyve elméleti és gyakorlati kézikönyv, amely a rádiózás alapvető ismereteivel ruházza fel az olvasót. Minden fontosabb rádiós témát érint.

Presszárium – gyakorlati tanácsok kezdő újságíróknak

Presszárium – gyakorlati tanácsok kezdő újságíróknak A Presszárium nem kioktat, „csak” tanácsol. Azért viszont vállalja a felelősséget. Mindent, amit ebben a könyvben tanácsolok, az utolsó betűig saját magam próbáltam ki a való életben, újságíróként, „terepen”.

Médiaismeret

MédiaismeretBalázs Géza-Szayly József-Szilágyi Árpád könyve folytatása, kibővítése és modernizálása az egyesület első szakkönyveinek. A Médiaismeret a sajtó, a rádió, a televízió és az internet ismeretanyagát közérthetően adja át.

Újságírás, rádiózás

Újságírás, rádiózás„Az ókorban és a középkori oktatásban hét szabad művészetről beszéltek. A XX. században a rádiójátékot nevezhetjük a kilencedik szabad művészetnek is. Ám ennél több a rádió, a rádiózás, s az újságírás.”

Újságíró ismeretek

Újságíró ismeretekAz újságíráshoz nem elég a tehetség, de számtalan olyan ismeret is szükségeltetik, melynek bemutatására Balázs Géza könyve a legalkalmasabb valamennyi hasonló témájú mű közül.

Káros médiatartalmak

Káros médiatartalmakBalázs Géza és H. Varga Gyula szerkesztésében, a DUE médiakönyv-sorozatának hatodik darabjaként jelent meg könyv formájában a 2007. november 17-i Káros médiatartalmak című országos konferencia anyaga.

Kapcsolódó hírek

Minden duésnak jár a DUE Tallózó online

A DUE tagjainak jár az ingyenes DUE Tallózó, de a lap nyomtatott példányát postán csak akkor küldjük, ha ezt e-mailben jelzed. A DUE Tallózó több felületen teljes terjedelmében olvasható az interneten.

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság