Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

DUE Tallózó - fiataloknak aggyal

DUE Tallózó - fiataloknak aggyal

Büszkeségünk titoktalan tárgya havi magazinunk, a DUE Tallózó, amelyet tapasztalt tagjaink szerkesztenek és írnak, és amelybe keresünk tehetséges, új szerzőket. A lap minden száma válogatást közöl a DUE-val kapcsolatban álló iskolaújságok legjobb cikkeiből is.

 

A DUE Tallózó a trendi magazinok ellentéte szeretne lenni: nagyszájú, szókimondó és okos. Hónapról hónapra a legjobbat akarjuk mutatni zenében, filmben, könyvben, dizájnban és más kulturális dolgokban, fontos témákról beszélünk természetes hangon.

Valóban érdekes emberekkel interjúzunk, és magyar és külföldi városokat nézünk a saját köldökünk bámulása helyett. A számos iskolában ingyenesen terjesztett lapot tagjaink minden hónapban személyre szólóan kapják meg postán, a tehetségeseknek pedig intenzív gyakorlási lehetőséget és folyamatos szakmai visszajelzést jelent.

A DUE-tagoknak ingyen jár a DUE Tallózó, de ha te még nem vagy tag, viszont az újság érdekel, előfizethetsz rá! További infókért hívd a DUE-irodát a 06 1 222 8213-as telefonszámon, vagy küldj e-mailt a tallozo@due.hu címre!

A DUE Tallózó főszerkesztője Berei Dániel, lapmenedzser: Zala Orsolya.

Kapcsolódó hírek

Készülj a nyárra a DUE Tallózóval!

Vakációs ötletek, tuti tippek nyárra, egészséges életmód, az antikváriumok titkai és tehetséges fiatalok várnak a május-júniusi DUE Tallózóban. Címlapon Gönczi Gábor, a Tények egyik új műsorvezetője. A 23. Sajtófesztivál vendége mesél a médiában eltöltött közel két évtizedéről is.

Csukás István utoljára mesélt nekünk

A Süsü a sárkány, a Pom-pom meséi, a Mirr-murr, a Nagy Ho-ho-ho-horgász, a Keménykalap és krumpliorr, és még számos ismert mese szerzője 83 éves korában elhunyt. Egyik utolsó interjúját a DUE Tallózónak adta.

„Szeretném, ha a gyerekeknek biztonságosabb, egészségesebb, veszélyektől mentes lenne az életük.”

Nógrádi Gábor neve sokunknak ismerősen csenghet, könyveit előszeretettel ajánlják olvasásra már az általános iskolákban is.

A lelki egészség az első

A tinédzserek lelke sokszor kiszámíthatatlan. Tizenéveskor a legnehezebb és egyben legszebb ugyanakkor a tinédzserek lelke sokszor kiszámíthatatlan. A digitális korban vajon mit jelent a lelki egészség és a jó életminőség? Ennek járunk utána.

Nyárváró DUE Tallózó – hangolódj velünk a legjobb évszakra!

Koncertek, barátok, bulik, napsütés, Balaton. Kell ennél több? Az extra oldalakkal kibővített május-júniusi DUE Tallózóban ezúttal is mindent megtalálsz, ami nélkülözhetetlen a hétköznapokban és a nyárra való hangolódásban.

Utazz gazdaságosan és okosan

Ha külföldi utazásról esik szó, az emberek többsége leginkább 100 000 Ft-nál magasabb összegekre gondol egyből, és így az ötletet azonnal el is hárítja. Viszont ez tévedés, hiszen mindent ki lehet hozni olcsón is.

Közeleg a Sajtófesztivál, jogod van ott lenni – megjelent az áprilisi DUE Tallózó

A Sajtófesztivál előtt azonban még túl kell esnünk a húsvéti locsolódási ceremónián, bár vannak, akik inkább elmenekülnek a sok felhajtás elől, és túrázni indulnak, számukra szolgálunk pár tippel, mire figyeljenek kezdőként. Az odaúton is érdemes óvatosnak lenni, KRESZ-teszt rendezvény a láthatáron.

Tavaszindító DUE Tallózó

Kisfilm, nagy siker: a Deák Kristóf rendezte Mindenki 2017-ben első magyar kisfilmként Oscar-díjat kapott. A márciusi DUE Tallózóban nem csak erről az alkotásról, de Enyed Ildikó Berlinale-fődíjas, Testről és lélekről című nagyjátékfilmjéről is többet megtudhatsz.

Amerikából jöttem... – Megjelent 2017 első DUE Tallózója

A hideg idő ellen nincs jobb elfoglaltság, mint a filmnézés, vagy kellemesebb tájakon kalandozni. A friss DUE Tallózó rengeteg érdekességet tartogat olvasói számára: farsang a nagyvilágban, amerikai utazás, pályázati lehetőségek, Generali Nagy Diák KRESZ-teszt, Valentin-nap, darts és remek filmek.

A DUE Tallózó is felkészült a karácsonyra

Nyakunkon a vizsgaidőszak és karácsonyig is csak párat kell aludni. Tuti tippeket olvashatsz, hogyan úszd meg "ép ésszel" az előtted álló két hónapot, valamint mivel teheted még meghittebbé az ünnepi készülődést. Kikapcsolódásra vágysz? Kaland, könyvek, filmek a DUE Tallózó decemberi számában!

Megújult belső dizájnnal vár az októberi DUE Tallózó

Beköszöntött az ősz, az októberi DUE Tallózóval könnyen felkészülhetsz a hűvös időre. Méz ábécé, DUE-s program- és pályázati lehetőségek, valamint tehetséges fiatalok várnak a legfrissebb lapszámban. Fejtörést okoznak a kötelező olvasmányok? Kultúrharc rovatunkat olvasva hamar megszereted őket.

Helló szeptember, helló DUE Tallózó!

Sulikezdés, online tesztek, vetélkedők, zene, sport, internetbiztonság és rengeteg érdekesség vár a szeptemberi DUE Tallózóban. Címlapon Kenderesi Tamás olimpiai bronzérmes úszó.

Készülj te is a DUE Tallózóval a húsvétra!

Ismét változatos tartalommal, számos aktualitással és hasznos tanácsokkal megtöltve jelent meg a legfrissebb DUE Tallózó. Segítünk a tanulásban, a húsvéti készülődésben és a balesetmegelőzésben is.

Farsang a Föld körül a DUE Tallózóval

Friss és ropogós 2016 első DUE Tallózója. Ezúttal is rengeteg olvasnivalóval készültünk: farsang a nagyvilágban, Valentin-nap, fiatal tehetségek, hasznos tippek vizsgára készülőknek és filmajánlók. Az Oscar-díjra jelölt Saul fia című filmről is még többet megtudhatsz!

Készülj az ünnepekre a decemberi DUE Tallózóval!

Megjelent a DUE Tallózó legfrissebb száma. A decemberi lapból többet megtudhatsz az adventről, olvashatsz újévi szokásokról és babonákról is. Czippán Anett televíziós műsorvezető azt is elárulta, hogyan érdemes bánni a "bajos" interjúalanyokkal.

80 lap alatt a Föld körül a novemberi DUE Tallózóval

Őszutón is rengeteg olvasnivalóval készültünk. Fiatal tehetségek, balesetmentes közlekedés, hasznos tippek az internethasználathoz, New York, valamint rengeteg sport és kultúra vár rád a friss DUE Tallózóban.

Megjelent az októberi DUE Tallózó

A 2015/2016-os tanév második DUE Tallózója a fiatal tehetségek nyomába eredt. A friss lapszámból az is kiderül, kik azok a nagy testvérek, és hogy miért jó zenét hallgatni.

Utazz Rómába a szeptemberi DUE Tallózóval!

Friss és ropogós a 2015/2016-os tanév első DUE Tallózója, melyben ismét rengeteg cikk vár arra, hogy elolvasd. Az Új Nemzedék Médiatábor legjobb írásaiból is válogattunk.

Tuti tippek karácsonyra a decemberi DUE Tallózóban

Már online is elérhető 2014 utolsó DUE Tallózója. Minden benne van, ami karácsony, és még annál is több. Kiírtuk 2015-ös Tehetségkutató Diákmédia Pályázatunkat.

Friss és ropogós az októberi DUE Tallózó

A 2014/15-ös tanév második DUE Tallózója is remek cikkeket és ajánlókat tartalmaz. Minden fontosat összegyűjtöttünk benne, ami számít!

Itt a novemberi DUE Tallózó!

A novemberi DUE Tallózó ezúttal is a legérdekesebb témákat kínálja olvasóinak. Mindent egy lapban találsz, ami számít: füstmentes világnap, novemberi kalendárium, karate, extrém testdíszítés és sok más aktuális téma vár rád.

A szeptemberi Tallózó címlápján: Trokán Nóra

A 2014/15-ös tanév első DUE Tallózója napokon belül elérhető lesz online, jövő héten pedig kézbe is vehetitek. A címlapon Trokán Nóra, a második Nagy Diák IQ-teszt háziasszonya látható.

Kattanj rá a szeptemberi DUE Tallózóra!

A tanév első DUE Tallózójában olvashatod a Trokán Nóra színésznővel, a második Nagy Diák IQ-teszt háziasszonyával készült interjúnkat és sok más érdekes cikket. A 34. Médiatábor írásaiból is szemezgettünk.

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság