Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Nagy Diák Tesztek

Nagy Diák Filmteszt 3. döntő

Nagy Diák Filmteszt 3. döntő

2020. February 20.

Nagy Diák Rendszerváltó Teszt

Nagy Diák Rendszerváltó Teszt

2020. January 31. - 2020. May 3.

Tudod, hogy mi volt harminc éve? Minden megváltozott Magyarországon. Elsősorban a rendszer: véget ért a kommunista diktatúra és beköszöntött a demokrácia. Talán még meg sem születtél, akkor de már hallottál erről az időszakról. Teszteld a tudásod!

Generali Nagy Diák KRESZ teszt 4.

Generali Nagy Diák KRESZ teszt 4.

2020. January 22. - 2020. May 3.

Nyerj robogót, vagy szerezz ingyen jogosítványt!

Nagy Diák Bűnmegelőzési Teszt 3.

Nagy Diák Bűnmegelőzési Teszt 3.

2020. January 15. - 2020. April 28.

Többek közt az online zaklatás és a gyerekek közötti erőszak megállítását tűzte ki célul a DUE Médiahálózat, az ORFK Bűnmegelőzési Osztálya és a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács azzal, hogy elindította a Nagy Diák Bűnmegelőzési Tesztet.

Nagy Diák Agrárteszt

Nagy Diák Agrárteszt

2019. November 19. - 2020. April 15.

Ismerd meg a mezőgazdaság modern arcát és játssz velünk!

Nagy Magyar Filmteszt Diákoknak 3.

Nagy Magyar Filmteszt Diákoknak 3.

2019. November 5. - 2020. February 2.

Nagy Diák Versenykultúra Teszt

Nagy Diák Versenykultúra Teszt

2019. November 1. - 2019. November 5.

Újabb tesztet indítunk! A Nagy Diák Versenykultúra Teszt immár második alkalommal veszi kezdetét, a téma pedig a gazdaság, a verseny, a reklámok és a fogyasztói tudatosság.

Nagy Diák Pénzügyes Teszt

Nagy Diák Pénzügyes Teszt

2019. October 25. - 2020. February 16.

Szeretnél sok pénzt keresni? Ha van megtakarításod, jól befektetni? Jól jönne néhány tipp, hogyan tegyél félre hatékonyan? Akkor töltsd ki a Nagy Diák Pénzügyes Tesztet, melyben benne van az összes hasznos kérdés és válasz ahhoz, hogy tudatos pénzügyi döntéseket hozhass.

Nagy Diák Pénzügyes Teszt Döntő 2019

Nagy Diák Pénzügyes Teszt Döntő 2019

2019. June 6.

A Nagy Diák Pénzügyes Teszt célja, hogy segítséget nyújtson a fiataloknak abban, hogy könnyebben igazodjanak el a pénz világában, a pénzügyi világ megismerésében. Az első fordulójában egy 24 kérdéses teszten online mérhették fel a tudásukat azok, akik vállalkoztak a kvíz kitöltésére.

GENERALI Nagy Diák KRESZ- teszt Döntő

GENERALI Nagy Diák KRESZ- teszt Döntő

2019. May 28.

Lezárult április 30-án a GENERALI Nagy Diák KRESZ-teszt első fordulója, melyben online mérhették össze tudásukat a diákok. Idén több mint 16 000 fiatalnak sikerült kitöltenie a 24 kérdéses tesztet. A játék azonban itt nem ér legalábbis az 1 000 legjobb tesztkitöltőnek!

Nagy Diák Versenykultúra Teszt- Versenyben az erő! DÖNTŐ

Nagy Diák Versenykultúra Teszt- Versenyben az erő! DÖNTŐ

2019. May 28.

Véget ért a Nagy Diák Versenykultúra Teszt is a 2019. május 28-án a budapesti Akvárium Klubban tartott középdöntővel és döntővel. A Sajtófesztivállal egyidőben rendezett döntőn több százan drukkoltak a legjobb versenyzőknek.

Filmteszt Döntő 2019

Filmteszt Döntő 2019

2019. April 29.

Április 29-én az Akvárium klubban rendezzük meg a Nagy Magyar Filmteszt 2 élő közép és élő,mindet eldöntő döntőjét. A tesztíráson kívül számos izgalmas filmes programmal készülünk. Ezen kívül a döntő után a VAN zenekar koncertezik.

Nagy Diák Versenykultúra Teszt- Versenyben az erő!

Nagy Diák Versenykultúra Teszt- Versenyben az erő!

2019. March 8. - 2019. May 15.

Egy újabb izgalmas teszten teheted próbára magad, szerezhetsz praktikus tudást, sőt még értékes nyereményért is ringbe szállhatsz – itt a Nagy Diák Versenykultúra Teszt!

Nagy Diák Pénzügyes Teszt

Nagy Diák Pénzügyes Teszt

2019. March 1. - 2019. May 19.

Idén először indítja el a DUE Médiahálózat a Pénzügyminisztériummal és a Pénziránytű Alapítvánnyal közösen a Nagy Diák Pénzügyes tesztet, 2019.03. 01-én.

Nagy Diák Bűnmegelőzési Teszt 2.

Nagy Diák Bűnmegelőzési Teszt 2.

2019. February 15. - 2019. May 5.

A DUE Médiahálózat és az ORFK bűnmegelőzési vetélkedővel, játékos formában hívja fel a figyelmet a korosztályt érintő fenyegetettségre és a megoldási lehetőségekre.

GENERALI Nagy Diák KRESZ-teszt 3.

GENERALI Nagy Diák KRESZ-teszt 3.

2019. January 25. - 2019. April 30.

Ha vágod a KRESZ-t, Téged keresünk! Kapcsolódj be a DUE és a Generali a Biztonságért Alapítvány háromfordulós nyereményjátékába 2019. január 25. és április 30. között.

Nagy Diák Médiaismereti Teszt

Nagy Diák Médiaismereti Teszt

2019. January 11. - 2019. April 7.

Biztos mindet tudsz a médiáról? Hát teszteld! A játékot Magyarország legnagyobb ifjúsági médiaszervezete, a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesülete indítja a Nemzeti Tehetség Program támogatásával.

Nagy Magyar Filmteszt Diákoknak 2.

Nagy Magyar Filmteszt Diákoknak 2.

2018. November 15. - 2019. March 31.

Sokaknak már nem ismeretlen a Nagy Magyar Filmteszt Diákoknak elnevezésű vetélkedő, melyet a tavaly először rendeztünk meg, és több mint 17 000-en vettek részt rajta. Az idei országos játék online fordulója 2018. december 15.-én startol.

Generali Nagy Diák KRESZ-teszt

Generali Nagy Diák KRESZ-teszt

2018. February 5. - 2018. April 22.

2017-ben hazánkban több mint félmillió eljárás indult közlekedési szabálysértések miatt, a közlekedők pedig közel 5 milliárd forint pénzbírságot fizettek be.

Nagy Diák Bűnmegelőzési Teszt

Nagy Diák Bűnmegelőzési Teszt

2018. January 25. - 2018. April 15.

Cyberbullying, happy slapping, dizájner drogok – ezek a legújabb veszélyek, de emellett ugyanúgy jelen vannak a lopások, verekedések, erőszakos cselekmények a fiatalok körében is. A diákok szereplői lehetnek akár elkövetőként, akár áldozatként ezeknek a bűneseteknek.

Nagy Magyar Filmteszt Diákoknak

Nagy Magyar Filmteszt Diákoknak

2017. November 15. - 2018. February 28.

Ki a magyar filmek leghíresebb gátőre? Hol is volt a vörösingesek bázisa? Kapásból tudod a válaszokat az ilyen kérdésekre? Akkor a Nagy Magyar Filmteszt Diákoknak bizony neked szól!

Kapcsolódó hírek

Megvan a Nagy Diák Pénzügyes Teszt nyertese

Egy 18 éves debreceni gimnazista, Csahóczi Máté Benedek nyerte 11.500 indulóból a Nagy Diák Pénzügyes Tesztet. A játékot a DUE Médiahálózat a Pénzügyminisztérium és a Pénziránytű Alapítvány támogatásával azzal a céllal indította, hogy a részvevők magabiztosabban mozogjanak a pénz világában.

Pénzügyes Helpdesk: Bankkártya

A bakkártya a felnőttek játékszere? Ugyan, dehogy! Ez az egyik legjobb és biztonságosabb módja, hogy kezelni tudd a pénzed!

Pénzügyes Help Desk: Hol tároljam a pénzem?

Kire bízzuk a megspórolt zsebpénzt? Hát a tesónkra tuti ne! Bemutatunk pár pénzkezelési ötletet.

Versenykultúra Teszt Help Desk: Mindennapi verseny

A verseny mindannyiunk életében jelen van. Az élet folyamatosan versenyhelyzetek elé állít minket, még ha az adott pillanatban nem is tekintünk a szóban forgó eseményre megmérettetésként.

Filmteszt Helpdesk: Apró mesék

Új történelmi film a magyar filmvilágban. Március 14-én mutatták be az Apró mesék-et! Egy lendületes, komikus, de cseppet sem lassú magyar filmmel találkozhatunk a mozikban.

Pénzügyes Helpdesk: Pénztárca és bolygókímélő ötletek

Tudtad, hogy körültekintő vásárlással nem csak saját magadat tudod megvédeni attól, hogy rászedjenek, de a bolygóra is vigyázol – a pénztárcádról már nem is beszélve? Tippek a Nagy Diák Pénzügyes Teszt kitöltéséhez!

Filmteszt Helpdesk: Brazilok

A film elején az Egerhez közeli Noszvaj barlanglakásait látjuk. Itt, elég nagy nyomorban, még ma is élnek romák, földpadlós kunyhókban. Bár a barlanglakások többsége ma már látványosság.

Pénzügyes Helpdesk: Kártyás fizetés

Lehúzza a zsebedet a sok fémpénz? A Pénzügyminisztérium (a Mastercard Magyarországi Képviselete és a Pénziránytű Alapítvány együttműködésével) az új tanévben egy nemzetközi szinten egyedülálló projektben vesz részt, amellyel az iskolai készpénzforgalom csökkentését kívánják elérni.

Elindult a Nagy Diák Versenykultúra Teszt

Az életünk fontos része a verseny! Szállj Te is ringbe, és tedd próbára magad a Nagy Diák Versenykultúra teszten. A tét nem kicsi: egy Samsung Galaxy S9 mobil.

Filmteszt Helpdesk: Félvilág

Ez a héten is segítünk, ogy minél jobban ki tudd tölteni a Nagy Magyar Filmteszt 2. kvízt! Bemutatjuk a Félvilgág c. filmet.

Már csak a hétvégén töltheted ki a Filmtesztet!

Az idő szorít! Már csak ezen a hétvégén van lehetőségetek, hogy kitöltsétek a Filmtesztet!

Lezárult a Filmteszt online fordulója

Rekord számú kitöltéssel zárult a Nagy Magyar Filmteszt Diákoknak 2 című országos játékunk online fordulója. Több mint 18 ezren mérették meg a tudásukat a magyar filmek világában. A legjobb 1.000 tesztkitöltő április 29-én folytatja a középdöntőben.

Teszthosszabbítás: Május 15-ig él a Versenykultúra teszt

Ha tetszettek a DUE Médiahálózat eddigi játékos tesztjei, vagy ha még nem próbálkoztál kitöltéssel, akkor itt a lehetőség! Május 15-én éjfélig még kipróbálhatod a Nagy Diák Versenykultúra tesztet. A legjobb 1.000 kitöltő meghívást kap a középdöntőbe.

Ne késlekedj! Május 5-ig töltheted ki a Bűnmegelőzési Tesztet!

Simán eligazodsz a neten? Nem fogsz ki zavaró reklámokat, kamuoldalakat? Sőt, barátaidnak is segítesz, hogy biztonságosabban használják az internetet? Akkor teszteld a tudásod a Nagy Diák Bűnmegelőzési Teszten amit május 5-ig tölthetsz ki!

Filmteszt döntő - április 29!

Közel 600-an jutottak be és jelezték részvételi szándékukat a Nagy Magyar Filmteszt Diákoknak 2. országos játékunk döntőjébe. A Magyar Film Napja előestéjén, április 29-én, hétfőn mérik össze tudásukat a filmtudorok az Akvárium klubban. GYIK

Élő show a Nagy Magyar Filmteszt 2 döntőjén!

VAN zenekar koncertje, élő show, filmvetítés és verseny. Ezek csak a legapróbb dolgok, amire számítani lehet április 29-én a Nagy Magyar Filmteszt 2. döntőjén! Ha a filmek szerelmese vagy, itt a helyed!

Jó kezekben a magyar film és az elsőfilmes rendezők

Az elmúlt években a magyar filmek szárnyra kaptak és egyre emelkednek. Visszakerültünk a nemzetközi filmes térképre, van mire és van kikre büszkének lennünk. Az utóbbi években több elsőfilmes rendező neve is bekerült a köztudatba, filmjeik híresek lettek.

Lezárult a Nagy Diák Médiaismereti Teszt első online fordulója

Lezárult a Nagy Diák Médiaismereti Teszt első online fordulója. E-mailon értesítjük, azokat akik részt vehetnek a középdöntő online fordulóba.

Már csak a hétvégén töltheted ki a Médiaismereti Tesztet!

Már csak a hétvégén töltheted ki a Nagy diák Médiaismereti Tesztet. Ne maradj le!

Pénzügyes Help Desk: Diákmunka 1.

Munkát akkor vállalhatsz, ha elmúltál legalább 15 éves. Ha ez megvan, akkor is csak olyan munkát végezhetsz, ami tanszünetre esik, valamint előtte a szülővel alá kell íratni az ehhez szükséges papírokat.

Filmteszt Helpdesk: Hogyan készülnek a magyar filmek?

Gondolkodtál már azon, hogy egy magyar film kinek a támogatásából jön létre, ki gyártja, és hogyan kerül az ötletgazdától egyenesen a tévédre? Ezzel a cikkel most sokkal többet megtudhatsz ezekről a folyamatokról. Bemutatjuk a Magyar Nemzeti Filmalapot.

Elindult a Nagy Diák Pénzügyes Teszt!

A DUE Médiahálózat a Pénzügyminisztérium és a Pénziránytű Alapítvány elindította a Nagy Diák Pénzügyes Tesztet!

Elindult a Nagy Diák Médiaismereti Teszt!

A 30 éves DUE idén először elindítja a Nagy Diák Médiaismereti Tesztet. Az országos játék 2019. január 11-én startol. Tekints be a média kulisszái mögé, teszteld, hogy mennyire vagy járatos a médiában és játssz velünk!

Filmteszt Helpdesk: Egy nap

A heti segítség a Nagy Magyar Filmteszt Diákoknak 2 kvízhez! Szilágyi Zsófia alkotása az Egy nap egy mindennapi anya életét mutatja be a vidám pillanatoktól a legszomorúbbakig.

Filmteszt Helpdesk: Lajkó- Cigány az űrben

Minden héten adunk egy kis segítséget a Nagy Magyar Filmteszt Diákoknak 2. kitöltéséhez! Ha valakinek van egy szilárd elhatározása, miért ne valósítaná meg? Lajkó is ezt a dilemmát élte meg, aztán cselekedett. A maga módján.

Filmteszt Helpdesk: Remélem legközelebb sikerül meghalnod :)!

Minden héten adunk egy kis segítséget a Nagy Magyar Filmteszt Diákoknak 2. kitöltéséhez! Az is rosszul tud esni, ha más hülyeségnek tartja azt, ami téged érdekel. És az meg egyenesen iszonyú, ha cyber bullying áldozata vagy, csak úgy, mint Eszter.

Filmteszt Helpdesk: Ernelláék Farkaséknál

Minden héten adunk egy kis segítséget a Nagy Magyar Filmteszt Diákoknak 2. kitöltéséhez! Van, amikor nagyon kellemetlen, ha vendégek csöppen az ember életébe. De először az örömé a főszerep, ami elég hamar múlni kezd. Ez nincs másként Farkaséknál sem, ahová Ernelláék érkeznek meg Skóciából.

XS - a rendszerbe iktatva

Gömbölyű sarkok, nemes acél váz, ezüst alma logó, hipergyors FaceID, duál kamera, amivel mélységélességet lehet állítani. Ez az iPhone XS, ami a Nagy Magyar Filmteszt Diákoknak 2. fődíja!

Filmteszt újratöltve!

Sokaknak már nem ismeretlen a Nagy Magyar Filmteszt Diákoknak elnevezésű vetélkedő, melyet a tavaly először rendeztünk meg, és több mint 17 000-en vettek részt rajta. Az idei országos játék online fordulója 2018. december 15.-én startol.

Filmteszt Helpdesk: Taxidermia

Mit jelent a taxidermia szó? egyáltalán milyen a hangulata a címben említett filmnek? Nézd meg, majd töltsd ki a Nagy Magyar Filmteszt 2.-t, hidd el a film megnézése plusz pontot jelenthet!

Filmteszt Helpdesk: Coming out

Jön a heti segítség :)! A film címe magyarul annyit jelent: előbújás, önfelvállalás, és általában arra a helyzetre használjuk, amikor valaki felvállalja, hogy a saját neméhez vonzódik.

Rajt! Elindult a GENERALI Nagy Diák KRESZ-teszt 3.

Szeretnél jogsit, de drága? Vagy egy robogóra lenne inkább szükséged? Akkor töltsd ki a DUE és a GENERALI Biztonságért Alapítvány közös tesztjét a GENERALI Nagy Diák KRESZ-teszt 3-at!

Film minden mennyiségben

A filmesztéta szót először olvasva megakadt a szemem, majd kérdések merültek fel bennem. Ezekre kapunk választ a következőkben, Vincze Terézzel Simonyai Lujza beszélgetett.

A Bűnmegelőzési Teszt egyik témája

Ebben a cikkben sok olyan fogalommal talákozhattok, ami a Nagy Diák Bűnmegelőzési Teszt 2.-ben is szerepel!

Lépj ki a sorból és ments életet!

Tíz magyarból mindössze egy mer vészhelyzetben cselekedni és elkezdeni az újraélesztést! A többi kilenc meg sem próbálja - vagy bátortalanságból vagy pedig arra vár, hogy majd másvalaki megteszi. Tippeket, a GENERALI Nagy Diák KRESZ-teszt kitöltésével is kaphattok!

Hamarosan indul!

Otthon vagy a pénzügyekben, de a tudásodat nem tudod hol felmérni? Ne aggódj, március 1-én indul a Nagy Diák Pénzügyes Teszt!

Elindult a Nagy Diák Bűnmegelőzési Teszt 2.

A DUE Médiahálózat népszerű tesztsorozatának ezúttal az a célja, hogy a diákok megtudják: ismerik-e a rájuk leselkedő veszélyeket, tudják-e, mi a különbség a csíny és a bűncselekmény között, és hogyan kerülhetik el azt, hogy jogsértés áldozatai legyenek. Teszteljétek tudásotokat!

Filmteszt Helpdesk: Guerilla

Egy kis segítség, ez a film ugyan csak március 7-én kerül a mozikba de akár már a döntőn szerepelhet is kérdésként :)

Filmteszt Helpdesk: Üvegtigris

Robog a segítség a Filmteszt kitöltéséhez! Ki ne tudná, hogy melyik filmről van szó, ha azt olvassa:„Az egybubis az egy kicsit drágább, mert hát abból ki kellett vennem a többi bubit.” Üvegtigris dióhéjban.

Te már kitöltötted?

Frissítsük fel a szabályokat. Nézzük át tételesen, hogyan lehet tied egy robogó vagy egy ingyen jogsi :)

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság