Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Lezárult a Filmteszt online fordulója

Rekord számú kitöltéssel zárult a Nagy Magyar Filmteszt Diákoknak 2 című országos játékunk online fordulója. Több mint 18 ezren mérették meg a tudásukat a magyar filmek világában. A legjobb 1.000 tesztkitöltő április 29-én folytatja a középdöntőben.

lyen magas számban még egyik diáktesztet sem töltötték ki a fiatalok, mint az idén második alkalommal meghirdetett Nagy Magyar Filmteszt Diákoknak játékban. A Magyar Nemzeti Filmalap és a DUE közös játéka első fordulójában egy 24 kérdéses online tesztet tölthettek ki a játékosok. A teszt kitöltése mintegy negyed órát vett igénybe. A játék végén a magukat próbára tevő fiatalok megkapták a helyes választ, így akinek nem sikerült túl bravúrosan a válaszadás, az is sokat tanulhatott a magyar filmekről.
 
Az online teszten a legjobb eredményt előre 1.000 játékos meghívást kap a Nagy Magyar Filmteszt Diákoknak középdöntőjére. (Nekik most nincs más dolguk, mint figyelniük a mail fiókjukat, hogy megérkezett-e a regisztrációs e-mailjük.) A középdöntő és a döntő egy napon, április 29-én, a Magyar Film Napja előestéjén lesz Budapesten az Akvárium Klubban. Az egész délutános filmes kavalkád keretében először egy újabb tesztjátékon vesznek részt a meghívott játékosok. Itt dől el, hogy ki az a 12 fiatal filmguru, akik bejutnak a döntőbe, és megmérkőznek a fődíjért, egy  iPhone XS-ért.
 
A középdöntőbe jutó játékosok kísérőt is hozhatnak magukkal, akik miközben szurkolnak, sok filmes műhelytitkot is megismerhetnek. A program a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával valósul meg.
 

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság