Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

KomMentor – online kommunikációs tanácsadó szolgáltatás

Időpont: 2012. September 1. - 2013. May 31.

KomMentor – online kommunikációs tanácsadó szolgáltatásOnline kommunikációs tanácsadó szolgáltatásunk ingyenes. Elsősorban diákújságírók, diákrádiósok, illetve civil szervezetek munkatársainak kérdéseit várjuk, de bárkinek szívesen segítünk, amennyiben kommunikációval kapcsolatos kérdéssel fordul hozzánk. A kérdéseket a kommentor@due.hu címre küldd!

A beérkező kérdésekre a DUE szakértői válaszolnak - mindannyian felnőtt, sikeres újságírók, diákújságíróként kezdték a pályájukat, és tagjai a DUE-nak. Havonta két ügyeletes szakértőhöz fordulhatsz a kérdéseddel. Az általános, mások számára is hasznos vagy gyakran felmerülő kérdéseket és válaszokat az oldalon közzétesszük.

Állandó szakértőink a DUE nyári Médiatáborának csoportvezetői és szakmai vezetői.

A KomMentor vár cikkeket, egyéb kommunikációs anyagot (levelet, sajtóközleményt, cikket, prospektus- és hirdetés tervet, műsortervet, ünnepi beszédet, spotot stb.) általános véleményezésre, értékelésre, lektorálásra, javításra, vagy konkrét kérdések kíséretében. Kérhető tanács általában kommunikációs területről is, de ettől eltérő, a szakterülethez kapcsolódó kérdéseket is szívesen veszünk.

Még egyszer: a kérdéseket a kommentor@due.hu e-mail címre várjuk!

Kapcsolódó hírek

Mit olvas egy újságíró? 1. rész - a sportújságírás

„Olvassatok! Bármit és mindent, hogy gyarapodjon a szókincsetek, és hogy megismerjétek mások írásstílusát is” – hallhattuk már oly sokszor a médiatáborokban. Na jó, de mégis mit érdemes az újságosnál megvenni? Mire ne sajnáljuk a pénzt?

Mit olvas egy újságíró? 3. rész – külföld és magazinok

„Olvassatok! Bármit és mindent, hogy gyarapodjon a szókincsetek, és hogy megismerjétek mások írásstílusát is” – hallhattuk már oly sokszor a DUE médiatáboraiban. Na jó, de mégis mit érdemes az újságosnál megvenni? Mire ne sajnáljuk a pénzt?

Mit olvas egy újságíró? 2. rész - a hírek szerelmesei

„Olvassatok! Bármit és mindent, hogy gyarapodjon a szókincsetek, és hogy megismerjétek mások írásstílusát is” – hallhattuk már oly sokszor a médiatáborokban. Na jó, de mégis mit érdemes az újságosnál megvenni? Mire ne sajnáljuk a pénzt?

KomMentor - a szakértő válaszol

Online kommunikációs tanácsadást indított a DUE, amelyben szakértőink válaszolnak a feltett kérdésekre. A szolgáltatás ingyenes, és bárki beküldheti cikkeit, kommunikációs anyagait véleményezésre, vagy konkrét kérdéseket tehet fel a kommentor@due.hu e-mail címen.

A KomMentor szakértői

KomMentor szolgáltatásunk négy állandó és számos alkalmi szakértővel működik. Itt az állandó szakértőkkel ismerkedhettek meg.

A KomMentor szakértői fóruma

Kommunikációs tanácsadói szolgáltatásunkhoz fórumot is indítottunk, ahol az egyszerűbb kérdéseiteket tehetitek fel szakértőinknek, vagy akár egymástól is kérhettek tanácsot. A fórum elérhető a cikkből.

Hogyan kell akkreditációt kérni egy eseményre?

Ha egy eseményről tudósítani szeretnénk (vagyis újságíróként/riporterként/fotósként vennénk részt rajta), ezt jelezhetjük a szervezőknek, akik nem csak ingyenes belépési lehetőséget biztosíthatnak nekünk, hanem pluszinformációkat és a kulisszák mögé való bejutást is. Ezt hívják akkreditációnak.

Az új lap indítását be kell jelenteni

Ha új lapot indítunk (és úgy tervezzük, hogy rendszeresen meg fogjuk jelentetni), azt a jelenleg érvényben lévő szabályozás szerint be kell jelenteni.

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság