Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Elindult a Nagy Diák Versenykultúra Teszt

Az életünk fontos része a verseny! Szállj Te is ringbe, és tedd próbára magad a Nagy Diák Versenykultúra teszten. A tét nem kicsi: egy Samsung Galaxy S9 mobil.

Mindannyian szeretünk versengeni, és persze nyerni! Az életünknek, akárcsak  a gazdaságnak is a mozgatórugója a verseny. Lehet, hogy nem is tűnik fel, de ennek nap mint nap Te is részese vagy.

Azt hiszed, hogy Te semmit nem tudsz a gazdasági versenyről, és ez nincs is hatással Rád? Tévedsz! Próbáld csak ki a Nagy Diák Versenykultúra tesztet, ahol 24 kérdésre kell kiválasztanod a helyes választ! A játék végén kiderül, hogy mennyire vagy jártas a versenykultúra és a fogyasztóvédelem területén.

A játék első, online fordulója 2019. május 15-ig tart. Mobilon, tableten vagy laptopon egyaránt kitöltheted a tesztet.

Nap mint nap találkozhatunk csodálatos dolgokkal kecsegtető megtévesztő hirdetésekkel. Talán Te is belefutottál már egy csalódással végződő webáruházas vásárlásba. Tudod-e, hogy mit tegyél, ha a megvásárolt termékről otthon derül ki, hogy hibás? Ha van ötleted, hogyan kerüld el ezeket a csapdákat és szeretnél egy Samsung Galaxy S9+ telefont nyerni, miközben próbára teszed  a tudásodat, akkor kattints a www.versenyteszt.hu-ra és töltsd ki az online tesztet. A DUE Médiahálózat és a Gazdasági Versenyhivatal játéka számos olyan kérdésre segít megtalálni a helyes választ, amikkel vásárlóként, fogyasztóként nap mint nap találkozhatsz.

A teszt minél jobb kitöltéséhez tippeket és információkat, szórakoztató és érdekes tudnivalókat mondunk el Neked a DUE Tallózóban is. Ha nem vagy elégedett az eredményeddel, akkor a tesztet bármikor újra kitöltheted. A játékban mindig az utolsó tesztkitöltésed eredménye számít érvényesnek.

A fődíjért csak a 14-24 évesek versenghetnek a játékszabály szerint, de ettől függetlenül a játékban bárki tesztelheti magát!

Az online tesztet május 15-ig lehet kitölteni. Az ezer legjobb tesztkitöltő meghívást kap a második fordulóba, amin már személyesen kell részt venni. Innen vezet az út  a döntőbe, ahol a 12 legjobb küzd meg a fődíjért, egy Samsung Galaxy S9+ telefonért.

A középdöntő és a döntő 2019. május 28-án lesz Budapesten a DUE 26. Országos Ifjúsági Sajtófesztiválja keretében az Akvárium Klubban. Az egész napos programkavalkádra minden középdöntőbe jutott versenyző ingyenes belépőt kap.

A DUE Médiahálózat honlapján, a Tallózó hasábjain és a DUE iskolarádió adásaiban érdemes figyelni a témához kapcsolódó cikkeket, programokat, melyek a teszt kitöltésében is segítségedre lehetnek.

 

Versenyben az erő – mutasd meg mit tudsz!  Induljon a teszt.

 

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság