Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Filmteszt Helpdesk: Apró mesék

Új történelmi film a magyar filmvilágban. Március 14-én mutatták be az Apró mesék-et! Egy lendületes, komikus, de cseppet sem lassú magyar filmmel találkozhatunk a mozikban.


Lenyűgöző – ennyit tudtam megfogalmazni, miután először láttam az előzetest. És magyar. Olyan film, amit nem szabad kihagyni. Amiről lerí az igényesség, mind látványvilág, mind szereplőgárda (Szabó Kimmel Tamás, Kerekes Vica, Molnár Levente) tekintetében. A rendezőpáros (Szász Attila, Köbli Norbert) már nem először választja a 20. század nemzetet megrengető eseményeit történelmi háttérként, gondoljunk csak az Örök télre, vagy a Félvilágra. Ezúttal a Don-kanyar hidegét magunk mögött hagyva a szerelem melegébe nyerünk bepillantást: egy kicsit sem zavartalan, tiltott szerelemébe. Szász Attila a korszakban uralkodó káoszt a western történetek mögötti helyzethez hasonlította, a nullahategy.hu-nak így nyilatkozott: „Amerikában ez a korszak szülte a film noir műfaját, és mi szerettük volna hazai környezetben megidézni ennek a műfajnak a jegyeit. Van a történetben szélhámos, femme fatale, háborúban eltűnt férj, sok-sok fordulat, izgalom, és szenvedély.” Idegtépő feszültség egy romantikus történelmi thriller formájában.

Ez a film nagyon sok műfaji elemet tartalmaz, ha megnézed, lehet egyszerűbben tudsz majd válaszolni a Nagy Magyar Filmteszt 2. kvíz kérdéseire is ;) 
Itt töltheted ki a tesztet.

 

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság