Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Filmteszt Helpdesk: Üvegtigris

Robog a segítség a Filmteszt kitöltéséhez!
Ki ne tudná, hogy melyik filmről van szó, ha azt olvassa:„Az egybubis az egy kicsit drágább, mert hát abból ki kellett vennem a többi bubit.” Üvegtigris dióhéjban.

Az Üvegtigris története hat jó barát mindennapjait mondja el: Lali, az amerika-mániás büfés, Gaben az autónepper, Róka, a piti csencselő, Cingár, a szaxofonos, Csoki, az infantilis, és Sanyi, a bolond hajléktalan. Mindezt ők maguk mesélik el egy rendőrségi kihallgatáson.

E film kapcsán felmerül egy fogalom: Rolling gag. Mit is jelent?

Rolling gag-nek azt nevezzük, amikor egy szereplő újra és újra elismétli ugyanazt a poént. Ez az egyszerű fogás remekül alakítja a karaktert, hiszen a visszatérő mondat miatt azonnal azonosítani tudjuk.A nagyszerű, könnyen megjegyezhető karakterek miatt is lett ez az olcsó, tulajdonképpen egy erdőszéli büfénél forgatott film a rendszerváltás után az egyik legsikeresebb. No meg a Csuja Imre alakította karakterhez, Csokihoz kapcsolható rolling gag miatt: Ízi rájder, öcsém.

ÉRDEKESSÉG: 

A filmet a Pest megyei Tinnye külterületén forgatták, a Garancsi-tó partján. A tó partján hagyott büfékocsi azóta idegenforgalmi látványosság lett. A közelben található egy étterem, amely felvette ezt az ismert nevet.A filmet közel 130 ezren nézték meg, a DVD-ből és videokazettából pedig több mint 20 ezer példány kelt el, így az Üvegtigris az egyik legsikeresebb magyar film a videós toplistán.

Ha szereted és ismered a magyar filmeket tölts ki a Nagy Magyar Filmteszt Diákoknak 2. kvízt!

 

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság