Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Nagy Diák Médiaismereti Teszt

Időpont: 2019. január 11. - 2019. április 7.

Nagy Diák Médiaismereti TesztBiztos mindet tudsz a médiáról? Hát teszteld! A játékot Magyarország legnagyobb ifjúsági médiaszervezete, a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesülete indítja a Nemzeti Tehetség Program támogatásával.

Mutasd meg, mit tudsz! A médiaismereti kvíz során rengeteg új dolgot tanulhatsz, és a játék még
szórakoztató is lesz. Ráadásul a játék győztese egy Huawei okoseszközzel lesz gazdagabb!
 
Keresd fel az oldalt a www.diakmediateszt.hu-n!
 
A Nagy Diák Médiaismereti Teszt egy háromfordulós, online tanulmányi vetélkedő. Az első forduló 2019. április 7-ig tart, innen háromszázan jutnak majd a középdöntőbe. Erre április 12. és május 3. között kerül sor. A döntőben, mely május 5. és május 10. között zajlik majd, a legjobb 10 tesztkitöltő fiatal mérheti össze a tudását. A kérdéseket a DUE szakemberei állították össze. A kvíz megoldásához kattints a „Kitöltöm a tesztet” menüpontra! A tesztet bárki kitöltheti, de ha már elmúltál 14 éves, és még nem vagy 21, akkor a fődíjért is indulhatsz! (Ha még nem töltötted be a 16. életévedet, akkor adatvédelmi okokból szükség van a
nyereményjátékban való részvételhez szüleid hozzájárulására is.)
 
Reméljük, Te is velünk játszol, kipróbálod magad, és esélyt adsz, hogy a legjobbak közé kerülj! Ha te
leszel az, aki a legjobban kiismerte magát a mozgókép és a média világában, akkor te veheted át a fődíjat 2019. május 28-án a DUE 26. Országos Ifjúsági Sajtófesztiválján, amit az Akvárium Klubban rendezünk meg.
 
Nyeremény
Az első helyezett egy Huawei okoseszközt nyerhet, a második és harmadik helyezettek pedig egyéb
értékes ajándékokat szerezhetnek meg.
 
Partnerek
A Nagy Diák Médiaismereti Tesztet a Nemzeti Tehetség Program, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő támogatja.
 
Kapcsolat
A játékkal kapcsolatban további információt kérhetsz a diakmediateszt@diakmediateszt.hu-n.

Kapcsolódó hírek

Elindult a Nagy Diák Médiaismereti Teszt!

A 30 éves DUE idén először elindítja a Nagy Diák Médiaismereti Tesztet. Az országos játék 2019. január 11-én startol. Tekints be a média kulisszái mögé, teszteld, hogy mennyire vagy járatos a médiában és játssz velünk!

Már csak a hétvégén töltheted ki a Médiaismereti Tesztet!

Már csak a hétvégén töltheted ki a Nagy diák Médiaismereti Tesztet. Ne maradj le!

Lezárult a Nagy Diák Médiaismereti Teszt első online fordulója

Lezárult a Nagy Diák Médiaismereti Teszt első online fordulója. E-mailon értesítjük, azokat akik részt vehetnek a középdöntő online fordulóba.

Még ma versenyezhetnek a Médiaismereti teszt döntősei

Az ország legjobb médiásai vetélkednek jelenleg is a nagy diák Médiaismereti Teszt online döntőjében. Itt már csak a legjobb 12 versenyző méri össze tudását. Az, aki még nem regisztrált, és nem töltötte ki a tesztet, annak éjfélig van lehetősége.

Véget ért a Nagy Diák Médiaismereti Teszt

Lezárult az első Nagy Diák Médiaismereti Teszt döntője! A tanulmányi versenyben csak a legjobbak juthattak tovább, majd egy 24 kérdésből álló zárt online tesztet kellett kitölteniük. Az ünnepélyes díjátadó a 26. Országos Sajtófesztiválon volt. Részletek hamarosan!

Kiderült, kik a legjobb médiatudorok!

A 26. Országos Ifjúsági Sajtófesztiválon kihirdettük, hogy a 3 online fordulóból álló Nagy Diák Médiaismereti Teszt fődíját ki vihette haza.

Korábbi események

Nagy Diák Rendszerváltó Teszt

Tudod, hogy mi volt harminc éve? Minden megváltozott Magyarországon. Elsősorban a rendszer: véget ért a kommunista diktatúra és beköszöntött a demokrácia. Talán még meg sem születtél, akkor de már hallottál erről az időszakról. Teszteld a tudásod!

Generali Nagy Diák KRESZ teszt 4.

Nyerj robogót, vagy szerezz ingyen jogosítványt!

Nagy Diák Bűnmegelőzési Teszt 3.

Többek közt az online zaklatás és a gyerekek közötti erőszak megállítását tűzte ki célul a DUE Médiahálózat, az ORFK Bűnmegelőzési Osztálya és a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács azzal, hogy elindította a Nagy Diák Bűnmegelőzési Tesztet.

Nagy Diák Agrárteszt

Ismerd meg a mezőgazdaság modern arcát és játssz velünk!

Nagy Diák Versenykultúra Teszt

Újabb tesztet indítunk! A Nagy Diák Versenykultúra Teszt immár második alkalommal veszi kezdetét, a téma pedig a gazdaság, a verseny, a reklámok és a fogyasztói tudatosság.

Nagy Diák Pénzügyes Teszt

Szeretnél sok pénzt keresni? Ha van megtakarításod, jól befektetni? Jól jönne néhány tipp, hogyan tegyél félre hatékonyan? Akkor töltsd ki a Nagy Diák Pénzügyes Tesztet, melyben benne van az összes hasznos kérdés és válasz ahhoz, hogy tudatos pénzügyi döntéseket hozhass.

Nagy Diák Pénzügyes Teszt Döntő 2019

A Nagy Diák Pénzügyes Teszt célja, hogy segítséget nyújtson a fiataloknak abban, hogy könnyebben igazodjanak el a pénz világában, a pénzügyi világ megismerésében. Az első fordulójában egy 24 kérdéses teszten online mérhették fel a tudásukat azok, akik vállalkoztak a kvíz kitöltésére.

GENERALI Nagy Diák KRESZ- teszt Döntő

Lezárult április 30-án a GENERALI Nagy Diák KRESZ-teszt első fordulója, melyben online mérhették össze tudásukat a diákok. Idén több mint 16 000 fiatalnak sikerült kitöltenie a 24 kérdéses tesztet. A játék azonban itt nem ér legalábbis az 1 000 legjobb tesztkitöltőnek!

Nagy Diák Versenykultúra Teszt- Versenyben az erő! DÖNTŐ

Véget ért a Nagy Diák Versenykultúra Teszt is a 2019. május 28-án a budapesti Akvárium Klubban tartott középdöntővel és döntővel. A Sajtófesztivállal egyidőben rendezett döntőn több százan drukkoltak a legjobb versenyzőknek.

Filmteszt Döntő 2019

Április 29-én az Akvárium klubban rendezzük meg a Nagy Magyar Filmteszt 2 élő közép és élő,mindet eldöntő döntőjét. A tesztíráson kívül számos izgalmas filmes programmal készülünk. Ezen kívül a döntő után a VAN zenekar koncertezik.

Nagy Diák Versenykultúra Teszt- Versenyben az erő!

Egy újabb izgalmas teszten teheted próbára magad, szerezhetsz praktikus tudást, sőt még értékes nyereményért is ringbe szállhatsz – itt a Nagy Diák Versenykultúra Teszt!

Nagy Diák Pénzügyes Teszt

Idén először indítja el a DUE Médiahálózat a Pénzügyminisztériummal és a Pénziránytű Alapítvánnyal közösen a Nagy Diák Pénzügyes tesztet, 2019.03. 01-én.

Nagy Diák Bűnmegelőzési Teszt 2.

A DUE Médiahálózat és az ORFK bűnmegelőzési vetélkedővel, játékos formában hívja fel a figyelmet a korosztályt érintő fenyegetettségre és a megoldási lehetőségekre.

GENERALI Nagy Diák KRESZ-teszt 3.

Ha vágod a KRESZ-t, Téged keresünk! Kapcsolódj be a DUE és a Generali a Biztonságért Alapítvány háromfordulós nyereményjátékába 2019. január 25. és április 30. között.

Nagy Magyar Filmteszt Diákoknak 2.

Sokaknak már nem ismeretlen a Nagy Magyar Filmteszt Diákoknak elnevezésű vetélkedő, melyet a tavaly először rendeztünk meg, és több mint 17 000-en vettek részt rajta. Az idei országos játék online fordulója 2018. december 15.-én startol.

Generali Nagy Diák KRESZ-teszt

2017-ben hazánkban több mint félmillió eljárás indult közlekedési szabálysértések miatt, a közlekedők pedig közel 5 milliárd forint pénzbírságot fizettek be.

Nagy Diák Bűnmegelőzési Teszt

Cyberbullying, happy slapping, dizájner drogok – ezek a legújabb veszélyek, de emellett ugyanúgy jelen vannak a lopások, verekedések, erőszakos cselekmények a fiatalok körében is. A diákok szereplői lehetnek akár elkövetőként, akár áldozatként ezeknek a bűneseteknek.

Nagy Magyar Filmteszt Diákoknak

Ki a magyar filmek leghíresebb gátőre? Hol is volt a vörösingesek bázisa? Kapásból tudod a válaszokat az ilyen kérdésekre? Akkor a Nagy Magyar Filmteszt Diákoknak bizony neked szól!

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság