Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Elindult a Nagy Diák Médiaismereti Teszt!

A 30 éves DUE idén először elindítja a Nagy Diák Médiaismereti Tesztet. Az országos játék 2019. január 11-én startol. Tekints be a média kulisszái mögé, teszteld, hogy mennyire vagy járatos a médiában és játssz velünk!

Nincs olyan, hogy valaki manapság nem fogyaszt híreket. Elég csak a saját Facebook oldaladon végig pörgetni. No de mindent elhihetsz, amit ott látsz? Biztos, hogy nem! A Nagy Diák Médiaismereti Teszt kitöltésével olyan hasznos tudást is szerezhetsz, amivel el tudod dönteni, hogy mi a valós hír, és mi totálisan fake news!

Természetesen nem törünk pálcán senki feje felett, ha hibázik egy két kérdésnél, ugyanakkor érdemes törekedni a legjobb eredményre, mert így lesz nagyobb esélyed megnyerni a fődíjat, egy Huawei P20 Lite-ot. De a dobogósok se keseregjenek, hiszen nekik is tartogatunk egy pár ajándékot. 

Na, de hogy is fog ez kinézni?

A teszten bárki próbára teheti magát, de a nyereményjátékban 14- 20 évesek vesznek részt. (Ha nem múltál el 16, akkor szükség van egy egyszerű beleegyezésre az egyik szülődtől, mert ez feltétele a nyereményjátékban való részvételnek.)

A verseny 3 online fordulóból áll. Akár a telódról is töltheted a kvízt (https://diakmediateszt.hu/). Az első forduló 2019. jan. 11-én indul, innentől április 7-ig nyitva áll a lehetőség a teszt kitöltésre. A legjobb eredményt elérő 300 fiatal mehet tovább a középdöntőbe, ahonnan a döntőbe már csak 10-en jutnak.  

A tesztben nem lesz túl nehéz, hisz építettünk a suliban tanultakra, a média tankönyvekre, így ha készülni szeretne bárki, azokat lapozgassa serényen!

Jogosan merülhet fel a kérdés, hogy ha minden online, hogy vehetem át a díjam?!Egyszerű… A díjátadó 2019. május 28-án a 26. Országos Ifjúsági Sajtófesztiválon lesz Budapesten az Akvárium Klubban , ahol nem csak a díjátadón túl számtalan program vár: sztárokkal beszélgethetsz, pódium előadásokon vehetsz részt, vloggerekkel fotózkodhatsz, sőt még egy jót bulizhatsz is a program végén, ahova a nagyszínpadra minden évben más és más művészeket hívunk el.  

A DUE Médiahálózat, a diákújságíró egyesület ezt a programot a Nemzeti Tehetség Program, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő támogatásával készítette el. Ide kattintva töltheted ki a tesztet, olvashatod el a játékszabályt és a verseny szakaszainak beosztását.

Hajráá!

Ha további tesztek is érdekelnek, kövesd a @nagydiaktesztek–et Instagram-on!

 

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság