Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Elindult a Nagy Diák Bűnmegelőzési Teszt 2.

A DUE Médiahálózat népszerű tesztsorozatának ezúttal az a célja, hogy a diákok megtudják: ismerik-e a rájuk leselkedő veszélyeket, tudják-e, mi a különbség a csíny és a bűncselekmény között, és hogyan kerülhetik el azt, hogy jogsértés áldozatai legyenek. Teszteljétek tudásotokat!

Cyberbullying, happy slapping, dizájner drogok – ezek a legújabb fiatalokra leselkedő veszélyek, de emellett ugyanúgy jelen vannak a lopások, verekedések, erőszakos cselekmények is a kamaszok közt. A diákok szereplői lehetnek akár elkövetőként, akár áldozatként ezeknek a bűneseteknek. A DUE Médiahálózat és az ORFK bűnmegelőzési vetélkedővel, játékos formában hívja fel a figyelmet a korosztályt érintő fenyegetettségre és a megoldási lehetőségekre így 2019. február 15-én elindította a Nagy Diák Bűnmegelőzési Teszt 2.!

Kik vehetnek részt?

A 14-22 éves korosztály. De A legjobbak – két korcsoportos megbontásban, 14-18 évesek és 18-22 évesek - már személyesen, élőben versenyezhetnek a fődíjakért.

Milyen kérdésekre számíthatsz?

Az  online tesztsorozat olyan kérdéseket vet fel hogy nem is gondoltuk, hogy az már nem diákcsíny.

Jó, de miben tud segíteni a teszt?

Többet tudhatsz meg a jogaidról, a zaklatás formáiról, a tudatmódosító szerekről, a rongálásról, a garázdaságról, szexuális, illetve vagyon elleni bűncselekményekről, vagy akár az emberkereskedelemről is. 

Miért érnének bűncselekmények, hát fiatal vagyok...

A rendőrség tapasztalatai szerint a gyermekek és fiatalok kiemelt kockázatú csoportot képeznek bűnmegelőzési szempontból, mert hiszékenységük, bizalmuk, óvatlanságuk vagy csekély testi erejük miatt kiváló célpontjai lehetnek egy-egy bűncselekménynek. Meg nem is tudsz úgy védekezni..

Na jó, halljuk,meddig húzhatom el a teszt kitöltését :)

Rossz hírünk van, csak május 5-ig, ugyanis akkor zárul le az első online forduló.Ha elég profi voltál a bűnmegelőzés témájában akkor egy élő középdöntőn, majd ugyan azon a napon a döntőn is rész vehetsz, méghozzá a Akvárium Klubban, ahol a 2019.május 28-án megrendezzük a 26. Országos Ifjúsági Sajtófesztivált, vloggerekkel, sztárokkal és egyéb izgalmas programokkal :)

Oké, de a tudáson kívül nyerek még valamit?

Hát hogyne :) a legjobb játékosnak egy Huawei Mate 10 Pro telefon a nyereménye.

És hol tudom már végre kitölteni ezt  tesztet?!

Mondjuk, itt!

 

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság