Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Filmteszt döntő - április 29!

Közel 600-an jutottak be és jelezték részvételi szándékukat a Nagy Magyar Filmteszt Diákoknak 2. országos játékunk döntőjébe. A Magyar Film Napja előestéjén, április 29-én, hétfőn mérik össze tudásukat a filmtudorok az Akvárium klubban. GYIK

A játékosokat 13 órától fogadjuk az Akvárium bejáratánál. A résztvevők rövid regisztráció után juthatnak be a rendezvény helyszínére. Mindenki hozhat magával 2 kísérőt is, ők is részt vehetnek az egész délutános filmes programon. A középdöntő pontban 14 órakor kezdődik a Nagy Hallban. 
 
Amíg a játékosok a középdöntős kérdésekkel küzdenek, kísérőik filmrészleteket nézhetnek meg a Kis Hallban, vagy megismerkedhetnek a filmkészítés műhelytitkaival az Aulában.
A középdöntő után lesz egy szusszanásnyi szünet, amíg a DUE munkatársai javítják a teszteket. 16 órára derül ki, hogy kik jutottak a döntőbe. A döntősök a Nagy Hall színpadán egy izgalmas, látványos játék keretében mérkőznek tovább. De a többieknek sem kell szomorkodniuk: nem csak nézői lesznek a döntőnek, de jutalomsorsoláson is részt vesznek majd! És persze mindenki örömére és szórakoztatására lép majd színpadra 17 óra után a VAN zenekar.
 
Segítségül a középdöntőre készülő játékosoknak itt a GYIK:
 

Hogyan tudom megközelíteni az Akvárium Klubot?

A helyszín Budapest belvárosában (V. kerület) a Deák térnél található. Itt van 3 metróvonal találkozása, érkezhetsz a piros vagy a kék metróval vagy a sárga földalattival. Ez a legegyszerűbb, de sok busznak és több villamosnak is van megállója a Deák téren.

Kapok-e igazolást a suliba?

Igen, minden résztvevőnek iskolai igazolást ad a DUE, amelyet a rendezvényen a DUE pultjánál kérhetsz el.

Hozhatok-e kísérőt?

Igen, hívd magaddal bátran szüleidet vagy testvéredet, barátodat. Egy játékos maximum két kísérőt hozhat magával.

Meddig tart a program?

Az egész délutános filmes kavalkád kb. 18 óráig tart.

Mi van, ha elkések?

A középdöntős tesztet 14 órakor kezdik el a résztvevők, ha később érsz oda, akkor kimaradsz a játékból.

Mit kell magammal hoznom?

Feltétlenül hozz magaddal egy arcképes igazolványt (személyit vagy diákigazolványt), amivel igazolni tudod, hogy Te Te vagy! És persze a korodat is.

Kérhetem-e postán a nyereményemet?

Nem, a középdöntő és döntő során dől el, hogy kik nyerik a fődíjat és az egyéb ajándékokat. Ezeket a helyszínen a nyertesek kézbe kapják.

Mi történik, ha megbetegszem vagy más halaszthatatlan dolog miatt a regisztrációm ellenére sem tudok ott lenni a Filmteszt döntőn?

Sajnos így elveszíted további játék és nyerési esélyedet, de kérünk, hogy távolmaradásod mindenképpen jelezd a filmteszt@filmteszt.hu címre egy e-mailben.

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság