Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Filmteszt újratöltve!

Sokaknak már nem ismeretlen a Nagy Magyar Filmteszt Diákoknak elnevezésű vetélkedő, melyet a tavaly először rendeztünk meg, és több mint 17 000-en vettek részt rajta. Az idei országos játék online fordulója 2018. december 15.-én startol.

Melyik magyar ló nyerte sorra a lóversenyeket szerte Európában? Azt tudod, hogy az utóbbi idők egyik legnagyobb költségvetésű magyar filmje is a Kincsem volt? Tisztában vagy vele, hogy Tarr Béla milyen filmeket rendezett, vagy hogy mint jelent Ruben neve a „Ruben Brandt a gyűjtő” című magyar animációban? Akkor akár a tiéd is lehet a Nagy Magyar Filmteszt Diákoknak 2 főnyereménye, egy vadiúj iPhone XS! Feltéve, ha részt veszel a versenyben!

A Nagy Magyar Filmteszt játék, melyet a Magyar Nemzeti Filmalappal karöltve szervezünk, idén is 3 részből áll. Az első egy online forduló, amit a www.filmteszt.hu oldalon tudsz kitölteni. Itt minél több kérdésre kell minél rövidebb idő alatt válaszolni, hogy bejuthass a következő fordulóba. Ez már a legjobb tesztkitöltők személyes részvételével zajlik. A középdöntő és a döntő 2019. április 29-én lesz Budapesten az Akvárium klubban. Ha itt is a legjobbnak bizonyulsz, akkor megnyerd a fődíjat, egy iPhone XS-t, amit a döntő végén fogunk átadni a „legjobb filmlexikonnak”. Ez a nap azért is jeles, mert ez a Magyar Film Napjának előestéje, és számos izgalmas filmes programmal várjuk az Akvárium klubba érkezőket.

A verseny tehát pofon egyszerű: Először az online játékban 24 teszt kérdéssel kell megbirkóznod. Ezt akár számítógépen, vagy a telefonodon is kitöltheted. Gyorsnak kell lenned, hiszen egy kérdés megválaszolásra nincs több időd mint, 40 másodperc. Ha sikeresen befejezted a kvízt, nincs más dolgod, mint várni egy picit, hogy legyenek ellenfeleid, azaz mások is kitöltsék a tesztet. Áprilisban elkezdheted izgalommal nézni az e-mail fiókod, mert ekkor küldünk majd meghívót a legeredményesebb 1000 játékosnak a középdöntőbe. Már most szólunk: itt egy picit nehezebb kérdések várnak már rád. A  legjobb 1000 online tesztkitöltő diák közül kerül ki a döntős top 12! A döntőben a legjobbak mérhetik össze tudásukat egy szórakoztató, látványos és izgalmas kvíz keretében.

Mi igyekszünk segíteni, hogy tied lehessen a fődíj, az iPhone XS. A due.hu-n és a DUE Facebook oldalán minden héten olyan cikkeket fogunk posztolni, melyek segítenek bővíteni filmes ismereteidet, segítenek a felkészülésben. A tesztkérdések egy-egy helyes válaszát is elrejthetünk a sorok között, így érdemes a honlapunkat szorgalmasan böngészni!

Amíg vársz a meghívó e-mailre, ne felejts el megnézni egy pár jó magyar filmet. A Nagy Magyar Filmteszt 2 döntőjéig még jó pár új magyar filmet fognak bemutatni!

Sok sikert a Nagy Magyar Filmteszt Diákoknak 2. kitöltéséhez, a folyamatosan frissülő információkért és a teszt kitöltéséért keresd fel a www.filmteszt.hu oldalt! 

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság