Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Az újságkészítés műhelytitkai – nyomtatott és online kiadványok

Az újságkészítés műhelytitkai – nyomtatott és online kiadványok

A DUE Médiahálózat Médiakönyv-sorozatának legújabb kiadványa praktikus tanácsokkal, gyakorlati ismeretekkel látja el azokat, akik kisebb-nagyobb közösségeknek vagy civil szervezeteknek szeretnének hagyományos vagy online újságot készíteni. A könyv azoknak is hasznos olvasmány, akik szervezetük vagy közösségük számára elektronikus hírlevelet készítenének, vagy újságuk webre alkalmazott változatát szeretnék előállítani.

Az újságkészítés műhelytitkai – nyomtatott és online kiadványok főként azoknak szól, akik eddig csak olvasóként tekintettek egy újságra, de szeretnék megtudni, hogy kik és hogyan is készítenek el egy kiadványt – vagy akár maguk vágnának bele ilyesmibe.

Sokan gondolják, hogy szervezetüknek, közösségüknek szüksége, igénye van valamilyen kiadványra, amiben megmutathatják magukat, tevékenységüket. Ennek létrehozása ma már nem megvalósíthatatlan feladat, de számtalan bukatóval járhat. Könyvünkben saját tapasztalatainkra építve mutatjuk be ezeket a nehézségeket, és reményeink szerint az olvasóink már könnyebben veszik ezeket az akadályokat.

Az újságkészítés iránt érdeklődőket részletesen végigvezetjük a kiadványkészítés minden fázisán az ötlettől a kész lap kinyomtatásáig és terjesztéséig. Az elektronikus kiadványok és hírlevelek esetében sem csak elméleti és tartalmi tanácsokat adunk, hanem konkrét kivitelezési, programozással kapcsolatosakat is. Végül pedig praktikus ötleteket adunk a közösségi média használatáról.

Kapcsolódó hírek

Újságot indítanál? Használd Az újságkészítés műhelytitkait!

Egy újság elkészítése pofonegyszerű feladat. Cikkeket írunk különböző témákban, azokat egybe szedjük, valahogy rendszerezzük őket és kész is van. Ez persze nem ilyen egyszerű, de segítségül kínáljuk könyvünket.

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság