Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Nagypályások

Időpont: 2017. July 1. - 2020. December 31.

Nagypályások„NAGYPÁLYÁSOK” sorozatunkban olyan DUE-sokat mutatunk be, akiknek a DUE médiatáborából indult el a karrierjük.

Kapcsolódó hírek

DUE-táborból a Híradóba

„NAGYPÁLYÁSOK” sorozatunkban olyan DUE-sokat mutatunk be, akiknek a DUE médiatáborából indult el a karrierjük. Kruzslicz Dávid, az RTL Klub Híradó szerkesztője kamaszként vett részt először a DUE 10 napos szuper intenzív képzésén.

Gyerekkorból a DUE-ba, onnan az országos médiába

Tóth Hajnalka éppencsak kilépett a gyerekkorból, amikor belépett a DUE-ba. Lelkiismeretes, szorgalmas, szerény és kedves táborozóból lett ugyanilyen újságíró. „NAGYPÁLYÁSOK” sorozatunkban olyan DUE-sokat mutatunk be, akiknek a DUE médiatáborából indult el a karrierjük.

A rádiózást a televíziózásra cserélte

Igyekvő és vidám táborozóként kezdte a DUE-s karrierjét, de bizony sokan akkor még nem látták meg a szépsége mögött azt a tudást és kitartást, ami később a „nagy média” megbecsült munkásává tette Bredák Alexandrát, aki a DUE "NAGYPÁLYÁSOK" csapatát erősíti.

A DUE-ból a Kreatív élére

Pál Zsombor, a Kreatív Magazin és a Kreatív Online főszerkesztője karrierje is a DUE Médiatáborban kezdődött. „NAGYPÁLYÁSOK” sorozatunk következő tagja több hazai orgánumnál is bizonyította rátermettségét eddigi pályája során.

Diákújságíró pályázat és a DUE-tábor vezette el az országos médiáig

Sokan köszönhetik jelenlegi karrierjüket egy diákújságíró pályázatnak. Halmi Anett is közéjük tartozik. A szakma alapjait a DUE Médiatáborban sajátította el. Nem véletlenül tartozik a DUE "NAGYPÁLYÁSOK" tagjai közé.

DUE-s, fiatal egyetemista, az M5 munkatársa

„NAGYPÁLYÁSOK” sorozatunkban olyan DUE-sokat mutatunk be, akiknek a DUE médiatáborából indult el a karrierjük. Dósa Loretta, az M5 munkatársa is éveken keresztül részt vett a DUE 10 napos szuper intenzív képzésén. és aktív szerepet vállal az egyesület életében.

Hogyan legyünk promo producerek?

„NAGYPÁLYÁSOK” sorozatunkban olyan DUE-sokat mutatunk be, akiknek a DUE médiatáborából indult el a karrierjük. Beke Dániel, a Comedy Central promo producere is jó pár évvel ezelőtt mártózott meg először a DUE-s életérzésben.

DUE-tábortól a Hamu és Gyémántig

Lazáry Fanni 13 évesen már egy megyei lapban publikált, szóval számára egyenes út vezetett a DUE-táborba. „NAGYPÁLYÁSOK” sorozatunkban olyan DUE-sokat mutatunk be, akiknek a DUE médiatáborából indult el a karrierjük.

DUE-s a Magyar Katolikus Rádióban

Molnár Zsuzsanna a Magyar Katolikus Rádió kulturális műsorainak szerkesztője, műsorvezetője és riportere. „NAGYPÁLYÁSOK” sorozatunkban olyan DUE-sokat mutatunk be, akiknek a DUE médiatáborából indult el a karrierjük.

Korábbi események

DUE Klub: Pályaválasztás

"Na és tudod már hova jelentkezel?" "Milyen iskolákat szeretnél megjelölni?" - Gyakran ütközik az ember ilyen kérdésekbe gimnazistaként. Itt az idő, hogy egy kötetlen, jó hangulatú beszélgetés során tágítsuk az ismereteinket.

Zergék az Őzikék ellen: a nyolcadik téli túra

2019 januárjában kilencedik alkalommal viszi el túrázni a vállalkozó kedvű DUE-sokat egyesületünk négy természetjárója. Már lehet jelentkezni!

DUE KGB: X-faktor stúdió látogatás

2018-ban is újra indult az X- faktor az RTL-en így mi sem maradhatunk ki abból, hogy egy kicsit belessünk a színfalak mögé és végignézzünk egy próbát! Jelentkezési információ és pontos adatok hamarosan!

DUE-klub: "Háttéremberek" előtérben

Amikor bekapcsolod a rádiót, neked természetes a jó hangzás. Amikor TV-t nézel, természetes a jó látvány. Amikor olvasol egy cikket, természetes, hogy profi fotóval illusztrálják. Amikor elmész egy koncertre, természetes a minőségi hangzás és az izgalmas látvány.

Mobilnet videós képzés a Telenor székházában 2018

Kivételes lehetőség az okostelefonok és a videózás iránt érdeklődő diákújságíróknak! A Telenor Magyarország törökbálinti székházában, az ország egyik legmodernebb épületében tartunk mobilnetes videós workshopot, melynek témája a mobilnet és a közösségi hálózatok okos hálózata!

Téli túra és pótszilveszter a Mecsekben

A Mecsekbe viszi el túrázni és pótszilveszterezni a DUE-sokat 2018. január 6-án, szombaton az egyesület négy természetjárója, Herczeg Zsolt, Turányi-Vadnay Szabolcs, Tóth Tas Péter és Ott Zsuzsanna. Jelentkezz most!

Ingyenes filmvetítés és közönségtalálkozó DUE-tagoknak!

Nézd meg velünk a Budapest Noir-t és beszélgess a főszereplőkkel. Bújj bele Te is a bűnügyi újságíró szerepébe, nézzük meg együtt milyen volt az oknyomozás a 30-as években, Budapesten.

DUE-klub: Veled indul az ősz!

A DUE nem csak nyáron, hanem egész évben szervezi neked a jobbnál jobb programokat.

Nyári szünet a DUE-irodában

Egyesületünk irodája is pár hétre szabadságra megy, de azalatt online elérhetők vagyunk.

DUE Klub – Tábor fórum

Voltál már DUE Médiatáborban, vagy idén tervezel eljönni? Van véleményed, ötleted, kritikád a táborról, amit úgy gondolod, jó lenne, ha minél többen hallanának? Vagy egyszerűen csak szeretnél beszélgetni egyet "az év legjobb tíz napjáról". Ha igen, akkor a márciusi DUE Klubon a helyed!

Indul a Generali Nagy Diák KRESZ-teszt

Ha vágod a KRESZ-t, Téged keresünk! Kapcsolódj be a DUE és a Generali a Biztonságért Alapítvány háromfordulós nyereményjátékába február 10. és március 31. között. Töltsd ki az ingyenes, online KRESZ-tesztet, hogy a tiéd legyen egy komplex jogosítványszerzési lehetőség vagy egy vadonatúj robogó!

Generali Nagy Diák KRESZ-teszt

Egy 19 éves gokartversenyző nyerte a Generali Nagy Diák KRESZ-teszt április 23-i döntőjében a jogosítványt a Silverkart Budapest Gokart és Rendezvényközpontban. A másik fődíjat, a robogót a 16 éves Sós Norbert, a Budapesti Osztrák Iskola tanulója vihette haza. 10.230 indulóból lettek az elsők.

Nagy Diák IQ-teszt 2016. – harmadik forduló

A 4. Nagy Diák IQ-teszt harmadik fordulója 2017. január 17-én lesz a budapesti Várkert Bazárban, ahol kiderül, ki az ország legintelligensebb lány és fiú diákja.

Zergék az Őzikék ellen 6. – DUE-s téli túra és pótszilveszter a Bakonyban

A DUE hatodik téli túrája és pótszilvesztere ezúttal a Bakony legszebb részére, a Cuha-patak varázslatos völgyébe vezet 2017. január 7–8-án. A három szervező – Herczeg Zsolt, Turányi-Vadnay Szabolcs és Ott Zsuzsanna – ezúttal is szép kirándulást és izgalmas programokat ígér.

Téli szünet a DUE-irodában

Egyesületünk irodája is pár napra szabadságra megy, de azalatt online elérhetők vagyunk.

Nagy Diák IQ-teszt 2016. – középdöntő (Pécs)

Az Új Nemzedék Központ jóvoltából idén a budapesti mellett vidéki helyszíneken is lesznek Nagy Diák IQ-teszt középdöntők, hogy a résztvevőknek megkönnyítsük az eljutást a vetélkedő személyes jelenlétet igénylő második fordulójába.

Nagy Diák IQ-teszt 2016. – középdöntő (Győr)

Az Új Nemzedék Központ jóvoltából idén a budapesti mellett vidéki helyszíneken is lesznek Nagy Diák IQ-teszt középdöntők, hogy a résztvevőknek megkönnyítsük az eljutást a vetélkedő személyes jelenlétet igénylő második fordulójába.

Nagy Diák IQ-teszt 2016. – középdöntő (Miskolc)

Az Új Nemzedék Központ jóvoltából idén a budapesti mellett vidéki helyszíneken is lesznek Nagy Diák IQ-teszt középdöntők, hogy a résztvevőknek megkönnyítsük az eljutást a vetélkedő személyes jelenlétet igénylő második fordulójába.

Nagy Diák IQ-teszt 2016. – középdöntő (Debrecen)

Az Új Nemzedék Központ jóvoltából idén a budapesti mellett vidéki helyszíneken is lesznek Nagy Diák IQ-teszt középdöntők, hogy a résztvevőknek megkönnyítsük az eljutást a vetélkedő személyes jelenlétet igénylő második fordulójába.

Nagy Diák IQ-teszt 2016. – középdöntő (Budapest)

Az Új Nemzedék Központ jóvoltából idén a budapesti mellett vidéki helyszíneken is lesznek Nagy Diák IQ-teszt középdöntők, hogy a résztvevőknek megkönnyítsük az eljutást a vetélkedő személyes jelenlétet igénylő második fordulójába.

Nagy Diák IQ-teszt 2016. – I. forduló

A DUE idén is keresi Magyarország legintelligensebb diákjait! Tudod, mennyi az IQ-d? Mérd meg játékunkban, és vegyél részt egy nagyszabású, országos IQ-vetélkedőn! A tesztet szeptember 20. és november 10. között töltheted ki.

Tagsághosszabbítás a 2016/2017-es DUE-évre

A sajtóigazolványok érvényesítő matricái október 31-én lejárnak. A 2017-es DUE-év november 1-jén kezdődik. Időben hosszabbítsd meg DUE-tagságod érvényességét, hogy a következő DUE-évben is részt vehess az egyesület programjain és használd a sajtóigazolvány nyújtotta kedvezményeket!

Nyári szünet a DUE-irodában

Egyesületünk irodája is pár hétre szabadságra megy nyáron, de online elérhetők maradunk.

Balkan Fanatik koncert a Várkert Bazárban

Hazánk egyik legnépszerűbb együttese ad nagykoncertet a budapesti Várkert Bazárban. A Balkan Fanatik célja a zenei kulturák, stílusok megismertetése a hazai mellett a nyugati hallgatósággal is, ezért dalaik több nyelven is megszólalnak.

DUE Klub – Saját talpra állni

Milyen érzés igazán a saját életedet élni? Elköltözni a szülőktől, munkát és lakást találni, magadnak venni a WC papírt, magadra főzni? Az első szabadtéri DUE Klubon erről beszélgetünk. Rendhagyó alkalmunkra nem hívunk vendéget: csak a Ti véleményetekre, tapasztalataitokra vagyunk kíváncsiak.

DUE Klub – Környezetvédelem és kommunikáció

Mit jelent, ha valami túllépi a határértéket? Mi a különbség a természetvédelem és a környezetvédelem között? Mit lehet tudományos áttörésnek nevezni? Látogass el április 14-én a DUE Klubba, és derítsük ki együtt!

DUE Klub – A DUE-ban kezdték, másfelé folytatták

A márciusi DUE Klubban olyan duésokkal ismerkedhetnek meg az érdeklődök, akik aktívan részt vesznek vagy vettek az egyesület életében, de nem a média területén sikeresek. Megtudhatjátok tőlük, mit tanultak az egyesületben eltöltött idő alatt.

DUE aktivista hétvége

A DUE önkéntes aktivistáinak meghívásos programtervező és -előkészítő hétvégéje.

DUE Klub – A gyakornokságon túl: fiatalok az országos médiában

Régi-új programunk, a DUE Klub éled fel február 4-én. A rendezvénysorozat első témáját, a pályaválasztást és a pályakezdést, három fiatal szerkesztő élményei, tapasztalatai és tanácsai segítségével dolgozzuk fel.

Zergék az Őzikék ellen – az ötödik elem

Magyarország legmagasabban fekvő és legújabb turistaházában, az impozáns, összkomfortos Galyatető Turistacentrumban szállnak meg a "Zergék az Őzikék ellen – az ötödik elem" elnevezésű DUE-s túra résztvevői 2016 januárjának második hétvégéjén.

Tehetség - Pont Neked

A Tehetség – Pont Neked programban kialakított online rádiós műhelyben az ország minden részéről vettek részt a fiatal tehetségek. A műhelyben folyamatos aktív munka folyt, mindenki a saját tempójában dolgozott, fejlődött.

Nagy Diák IQ-teszt 2015. – harmadik forduló

A 2015. évi Nagy Diák IQ-teszt harmadik fordulója november 25-én lesz a budapesti Várkert Bazárban, ahol kiderül, ki az ország legintelligensebb lány és fiú diákja.

EYP workshop

A European Youth Press (EYP) – melynek a DUE Médiahálózat is a tagja – Budapesten rendezi az Erasmus+ által támogatott World Perspectives: Diversity Voices című projektjét.

Nagy Diák IQ-teszt 2015. – második forduló

A harmadik Nagy Diák IQ-teszt második fordulóját két időpontban rendezi meg a Diákhitel Központ és a DUE Médiahálózat: november 8-án és 14-én a budapesti Berzsenyi Dániel Gimnáziumban.

Nagy Diák IQ-teszt 2015. – online tesztkitöltés

A Diákhitel Központ keresi Magyarország legintelligensebb diákjait! Tudod, mennyi az IQ-d? Mérd meg a Diákhitel játékában, és vegyél részt egy nagyszabású, országos IQ-vetélkedőn! A tesztet szeptember 3. és október 31. között töltheted ki.

Nyári szünet a DUE-irodában

A DUE-iroda egészen július 27-ig nyitva áll az egyesület tagjai és az érdeklődők előtt. A munkát augusztus 24-től kipihenve, újult erővel folytatjuk.

Helyi érték - hagyományőrző-tehetséggondozó tábor diákoknak

Hagyományőrző-tehetséggondozó táborunkba a tehetséges, a közösségükben véleményformáló diákújságírókat és diákrádiósokat várjuk.

Zergék az Őzikék ellen – téli túra a Pilisben

Január második hétvégéjén rendezi meg hagyományos téli kirándulását a DUE Turányi-Vadnay Szabolcs, Ott Zsuzsanna és Herczeg Zsolt szervezésében. A túravezetők minden eddiginél izgalmasabb útvonalat, színvonalasabb szállást és bulisabb pótszilvesztert ígérnek. Már lehet jelentkezni!

Nagy Diák IQ-teszt döntő

A Diákhitel Központ keresi Magyarország legintelligensebb diákjait! A nagyszabású országos vetélkedő harmadik fordulóját december 4-én rendezzük Budapesten, ahol kiderül, ki Magyarországon a legintelligensebb fiú és lány, akik megnyerik a Diákhitel fődíját, 1-1 iPad Minit.

Tagsághosszabbítás a 2014/2015-ös DUE-évre

Október 31-én véget ér egy újabb DUE-év, addig kell a tagságot megújítani és a sajtóigazolvány érvényességét meghosszabbítani. November 1-től már csak az új matricával ellátott sajtóigazolvánnyal veheted igénybe a kedvezményeket. A tagsághosszabbítás feltétele a 3600 Ft-os éves tagdíj megfizetése.

Tábortalálkozó és médianap

Hiányoznak a nyári táborban megismert barátok? Ne hagyd ki szeptember 27-én az egész napos tábortalálkozót, melynek keretében nem csak a haverokkal lóghatsz, de még hazánk helyi kincseinek is a nyomába eredünk, így még új ismeretekre is szert teszel!

Nagy Diák IQ-teszt online kitöltése

Ha részt vettél a 2013-as Nagy Diák IQ-teszt kitöltésében, akkor azért, ha lemaradtál róla, akkor pedig azért ne hagyd ki a szeptember 15-től november 9-ig kitölthető online tesztet. A legintelligensebb fiú és lány díja nem csak a cím elnyerése, hanem az értékes tárgynyeremény is!

DUE Médiaügynökség gyakornoki pályázat

Légy része egy profi csapatnak! A DUE Médiaügynökség várja jelentkezésedet gyakornoki pozíciójára szeptember 12-ig.

DUE-iroda nyári szünet

A DUE-iroda egészen július végéig nyitva áll az egyesület tagjai és az érdeklődők előtt. A munkát augusztus végétől kipihenve, újult erővel folytatjuk.

Zergék az Őzikék ellen – téli túra a Mátrában

A Mátrában szervezi meg a DUE hagyományos - immár harmadik - téli túráját 2014. január 4-5-én Herczeg Zsolt, Turányi-Vadnay Szabolcs és Ott Zsuzsanna. Az egyesület természetjárói ezúttal sem csak erdei gyaloglásra, hanem exkluzív kalandra hívják az érdeklődőket.

Értsd, ne csak nézd! – A média és ami mögötte van. Médianap a médiaértés jegyében

Találkozó a médiaértés, a tudatos médiahasználat jegyében. Témánk lesz a médiumok és fejlődésük története, a 20. századi médiafordulatok, ezen belül is kiemelten a modern, a crossmédia jelenség befogadóra gyakorolt hatása, eszközrendszere és hatásmechanizmusa.

Nagy Diák IQ-teszt – közeleg az első forduló vége

A Diákhitel Központ keresi Magyarország legintelligensebb diákjait! Tudod, mennyi az IQ-d? Mérd meg a Diákhitel játékában, és vegyél részt egy nagyszabású, országos IQ-vetélkedőn! A tesztet november 10-ig töltheted ki, így még egy iPad Mini tulajdonosa is lehetsz!

HelyiTipp – élő hagyományaink

Szerintünk vidéken élni jó. Erről szól workshopunk is, különböző szempontok szerint bizonyítjuk igazunkat. Lesznek előadások, beszélgetések, fiatalok mutatják be színes-szagos prezentációkban, hogy náluk miért jó élni. Gyere el, téged is meggyőzünk! :)

Visegrádi workshop

A Visegrádi workshopon játékos és interaktív formában ismerkedhetsz meg a Visegrádi Négyekkel, céljaikkal, feladataikkal, közös hagyományainkkal. A programot a 20. Országos Ifjúsági Sajtófesztivál részeként rendezzük meg.

Állati jó - diákújságíró workshop

Az "Állati jó" diákújságíró workshopot a 20. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokkal közösen rendezzük meg. A program színes gyakorlati és interaktív foglalkozásokat tartogat a résztvevőknek.

DUE aktivista hétvége

A DUE önkéntes csapatának meghívásos felkészítő-programtervező hétvégéje.

Téli túra és pótszilveszter

A pótszilveszternek is beillő kirándulás 2012-es helyszíne a börzsönyi Nagy-Hideg-hegy volt. Jövőre, 2013. január 5-6-án a Visegrádi-hegységben, a Szentendre fölött található Kő-hegyre visz majd a Zergék és az Őzikék útja.

Bolyai Műhely – DUE közös kulturális hétvége

A Bolyai Önképző Műhellyel közös kulturális hétvégénkre korlátozott számban tudjuk fogadni a jelentkezéseket, ezért ha érdekel a program, jelezd mielőbb a due@due.hu címen.

Diákmédia az internetkorszakban - konferencia pedagógusoknak

A DUE Médiahálózat októberben kétnapos képzésre invitálja azon pedagógusokat, akik az iskolájukban a diákújság vagy a diákrádió működésében vállalnak szerepet.

DUE Tallózó és DUE Rádió szerkesztőség tanévkezdése

A DUE Tallózó és DUE Rádió szerkesztősége a nyári pihenő után újult erővel beleveti magát a munkába.

Újra nyitva a DUE-iroda

A nyári pihenő után újra nyitva a DUE-iroda.

Hosszabbíts tagságot!

Október 31-én véget ér egy újabb DUE-év, és ezzel lejár a DUE-tagság érvényessége. Hosszabbítsd meg időben, akár már most, hogy ne szakadjon meg a tagságod, és mielőbb megkaphasd a november 1-től érvényes matricát.

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság