Az idei év második sajtóbejárását a kőbányai Dreher sörgyárba szerveztük. Csapatunk képbe került nem csak a sörkészítés történetével, hanem annak technológiájával is.
Közel másfél órás exkluzív látogatáson vett részt a DUE Kulissza Gerilla Brigádja. Március 19-én 16 órakor a Dreher Sörgyárak Zrt.-t kerestük fel. A második idei KGB-programunk iránt sokan érdeklődtek. A sajtóbejárást a főépületben található Sörmúzeumban kezdtük, ahol az állandó kiállítás keretében mi magunk is részesei lehettünk a hazai sörkultúrának. Az eszközökön túl régi üvegeket is szemügyre vehettünk, melyekbe egykor ma már szinte elfeledett márkákat palackoztak. A múzeumban tett látogatást egy vetítés zárta a sör eredetéről.
Látogatásunk következő állomása az üzem udvarára vezetett, ahol az épületek közt eljutottunk a főzőházba és az erjesztőépületbe is. A hatalmas rézbevonatú üstök megtévesztőek voltak, hiszen valamennyi belseje rozsdamentes acél. Az ínyencek a körülbelül 60 fokos sörlevet is megkóstolhatták. A helyiség klímája a trópusokéra hasonlított. Vezetőnk a körülbelül 30 kilométer összhosszúságú pincerendszer egy apró részét is megmutatta nekünk.
Kisvonattal jutottunk el a VII. telepre, ahol a palackozás, a dobozolás és a csomagolás munkafolyamatait végzik. A Dreher sörgyárban nem csak a Dreher, hanem például az Arany Ászok és a Kőbányai söröket is gyártják, palackozzák.