Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Munkához láttak a médiatáborban

Szombaton megkezdődött a munka a 34. Médiatáborban. A csoportnevek kitalálását a szignálok elkészítése, majd este a Beke–Pál emlékvetélkedő követte.

Fotó: Mészáros Virág

 

A Szabadsávharc nevű reggeli ébresztőműsorral indult a táborlakók első reggele a médiatáborban. Az adást a tábor vezetői szerkesztették és készítették, melyben elhangzottak a csoportok névsorai. A táborlakók július 20-ig az általuk választott csoportban dolgoznak.

A reggelit követően megtartották az első csoportfoglalkozásokat. A délelőtt az ismerkedés és a névválasztás jegyében zajlott. A nap hátralévő részében valamennyi táborozó elsajátította a műfaji alapismereteket, a csoportok hozzáláttak a szignálok kitalálásához és elkészítéséhez. A tábor végéig ugyanis ezzel tudják a csoportvezetők a tábor egy adott pontjára hívni az ifjú diákmédiásokat foglalkozás céljából. 12:20 perckor hangzott el a Mintakrónika, melyet szintén a tábor vezetői szerkesztettek, bemutatva ezzel a rádiós műfajok széles skáláját.

A nap végén rendezték a Beke–Pál emlékvetélkedőt, mely a korábbi évek táborvetélkedőinek műsorvezetőiről, Beke Daniról és Pál Zsomborról kapta a nevét. Az általuk vezetett szórakoztató esti programok még Érsok–Kruzslicz emlékvetélkedő névre hallgattak, utalva ezzel a népszerű csoportverseny alapítóira. Az idei műsort Berei Dani és Nagy M. Zsolti vezették, akik furfangos és a végletekig mulattató feladatokat adtak a három, általuk kialakított csapatnak. A másfél órás program folyamatosan tartogatott meglepetéseket, vicces fordulatokat. A zsűri vajszívű volt ugyan, de többször is vont le pontokat a versengő, és felettébb jókedvű csapatoktól. Az este ítésze volt Nagy Kátya, Kuti Sándor és Juhász Bálint. A végeredmény senkit sem lepett meg: a holtversenyben végző három csoport 1-1 ajándékcsomaggal gazdagodva vonulhatott be az ebédlőbe.

A 34. Médiatábor csoportjai:

- Online újságíró-rádiós csoport: Göröff (Nagy Kátya és Pál Zsombor)

- Online újságíró-rádiós csoport: Kommposzt (Berei Dani és Mavrák Kata)

- Fotóriporteri csoport: FotoShock (Sóki Tomi)

- Hangkultúra csoport: Bala-tone (Szelényi Pista és Kuti Sándor)

- Online videós csoport: Gyermekláncfűrész (Juhász Bálint és Beke Dani)

- Felső tagozatosok csoportja: Arnold és a Mókusok (Szentendrei Adrienn és Nagy Norbert)

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság