Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

A táborvezetők is emberek

Újabb izgalmas és nem utolsósorban mozgalmas napon vannak túl a Médiatábor lakói. A csoportfoglalkozásokon és az egyéni és csoportos feladatok megoldásán túl azonban jut idő a kikapcsolódásra is. A tábor napján rendezték meg az Emberarcú táborvezetők elnevezésű programot.

Fotó: Schumacher-Kovács Ákos

 

Nincs megállás a balatonfenyvesi DUE-táborban. Miután a csoportok tagjai az első, közösen eltöltött nap után megismerték egymást, kitalálták nevüket és elkészítették szignáljukat, lázas munkába fogtak. A második nap végére megannyi cikket, műsort és fotót hoztak létre, vagy kezdtek el készíteni az ifjú diákmédiások.

Vasárnap reggel a Göröff csoport ébresztette rádióműsorával a táborlakókat. Megjelentek az első online produktumok és fényképek is. Amikor éppen nem csoportfoglalkozás zajlott, valamennyi táborlakó egyéni vagy közös feladatokat oldott meg vagy készített elő. A délután folyamán szabadon választható kurzusokra jelentkezhettek a jövő véleményformálói, azonban a 16:30-ra kitűzött kezdés a zuhogó eső miatt módosult. A szabadon választható kurzusok idén újdonságként jelentek meg a tábor programkínálatában. Juhász Bálint a rádiózás, míg Szelényi Pista a hangkultúra világába vezette be az érdeklődőket. Kruzslicz Dávid tévés témakörben tartott előadást, Pölcz Ádám, a Magyar Nyelvi Szolgáltató Iroda vezetője beszédgyakorlatra tanította a jelentkezőket, Sóki Tomi pedig a képszerkesztés alapjait sajátíttatta el.

Az Emberarcú táborvezetők elnevezésű program célja, hogy a táborlakók vezetőik egy másik, médián kívüli, vagy legalább is általuk nem ismert tevékenységét, történetét megismerjék. Balázs Géza nyelvész, néprajzkutató, egyetemi tanár, a DUE alelnöke kisgyermekkori történetét mesélte el arról a sapkáról, amely megmentette az életét. Varga G. Gábor, a Népszabadság szerkesztő-újságírója könyvet írt a Malévról. Levetített egy kisfilmet az utolsó budapesti repülő elszállításáról, és egyet az új Budapest–Dubai járatról. Beke Dani újságíró a többedmagával szerkesztett álhírportálról mesélt el vicces történeteket, majd csatlakozott hozzá Pál Zsombor, a Forbes Magyarország szerkesztő-újságírója. Az esti közös meccsnézés előtt zenekarukról osztottak meg érdekességeket a táborlakókkal.

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság