Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Környezetvédelem, rádiózás, filmvetítés – harmadik nap a táborban

Több tucat produktum született vasárnap a Médiatáborban. Vendégként csatlakozott az OHÜ és a Boros Lajos–Voga János műsorvezető páros is.

Fotó: Mészáros Virág

 

A Médiatábor harmadik napján sem unatkoztak a diákmédiások. A nap a GöRöff csoport második Reggeli Ébresztő Műsorával (RÉM) kezdődött. A délelőtti csoportfoglalkozásokon valamennyi táborlakó folytatta vasárnapi feladatát, vagy elkezdett gondolkodni következő munkáján. Gőzerővel dolgoztak a fiatal diákmédiások, hiszen a megújult DUE-táborban minden online jelenig meg. Fő a gyorsaság, a frissesség, de a legfontosabb a pontosság.

A jól megérdemelt ebéd előtt az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség (OHÜ) képviselői látogattak el a táborba. A szelektív hulladékgyűjtés fontosságáról, valamint hazai és európai trendjéről esett szó. Közösen néztük meg az ügynökség pályázatának első helyezést elért pályaművel, mellyel az alkotók Q-kamera Díjban részesültek.

A Kommposzt csoport Déli Krónikáját 13:15-perctől sugározták. A délutáni munka során bőven akadt tennivalója kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Folytatódtak a szabadon választható kurzusok. A táborba látogatott, beszélgetést tartott, és rádióműsort vett fel Boros Lajos és Voga János. A rádiós műsorvezetők a diákmédiások kérdéseire is készséggel válaszoltak.

Az esti program 20 óra után kezdődött. Az ebédlőben A hullám című filmet vetítették, amit közös beszélgetés követett. Ezt Balázs Géza alelnök moderálta. Akik még nem fáradtak el kellőképpen, és az ágy helyett a társalgót választották, beülhettek Kuti Sanyi hangmozijába, ahol a hangkultúra került a középpontba.

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság