Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Egynapos alkalmi csoportok: Nagy Kreatív Nap a Médiatáborban

A 34. Médiatábor lakóit mély vízbe dobták vezetőik. A fiatal diákmédiásoknak segítség nélkül kellett projekteket készíteniük.

Fotó: Mészáros Virág

 

Ötödik napja dübörög a DUE nyári tábora Balatonfenyvesen. Kicsik és nagyok megállás nélkül alkotnak, szinte óráról órára frissítik online felületeiket. A szerda viszont máshogy telt a táborlakók életében. A Nagy Kreatív Napon estig új csoportok alakultak, melyeket a táborvezetőség állított össze. Az egész napos program lehetőséget biztosított arra is, hogy a táborozók azokat is megismerjék, akikkel nem állnak mindennapi kapcsolatban. Valamennyi kreatív napon egy-egy témát kell a csapatoknak feldolgozniuk. Ezúttal Douglas Adams író, az élet értelmére adott válaszát, a 42-t. Fontos, hogy a 6 csapat nem vehette igénybe a vezetőség segítségét, így mindent önállóan, a rendelkezésükre álló eszközökkel, és legjobb tudásuk szerint kellett végrehajtaniuk.

Mindenek előtt a csoportok nevet választottak maguknak, majd lázas munkába fogtak. Elkészült anyagaikat meghosszabbított leadási határidővel 17:30-ig adhatták le elektronikusan a rádióstúdióban Bocz Marci szakmai vezetőnek. A projektmappák legfeljebb 3 cikket, 5 képet, 2-2ötperces hangos anyagos és/vagy kétperces videót tartalmazhattak. Valamennyi táborlakó kivette részét a feladatokból, mindenkinek megvolt a szerepe, hogy mivel járul hozzá közössége munkájához. Az utolsó pillanatig dolgoztak a táborlakók, hogy ne késsék le a beadási határidőt.

A vacsorát követően Bocz Marci Menza Quizt szervezett az ebédlőben, hogy a szakmai zsűri értékelhesse a projekteket. A 30 kérdésből álló tesztsor nem csak a szórakozást, hanem mindennapi ismeretink szélesítését is szolgálta. Az eredményhirdetést követően a Kreatív Nap szakmai zsűrije elmondta véleményét az összes sajtótermékről, majd műfajonként győztest hirdetett.  A legjobb csapatnak járó elismerést is kiosztotta Balázs Géza, Kiss Gábor, Korpa Melinda és Sóki Tamás. Az értékelők nem rejtették véka alá azt, amit gondoltak: megmondták azt is, ha tetszik valami, és azt is, ha nem. Egyértelműen hiányolták a munkákból a több cikket, az elkészültekből pedig a mélyebb kutatást. Az egyik csoport fikciós rádióműsorához, mely 2024-ben játszódik, Kiszel Tünde is hozzájárult.

Reggel az Arnold és a Mókusok csoport ébresztette a táborlakókat. Témájuk a sokszínű tábor volt. Első rádióműsorukban remekül helyt álltak a tábor legfiatalabb lakói.

Kövesd te is az állandó csoportok munkáját a linkre kattintva!

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság