Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Megválasztották a Tábor emberét

Színes, a táborlakók rendezte és vezette gálaműsor köszöntötte az idei nyári tábor legjobbját, akit a pénteki szavazáson választottak meg a fiatalok. Az estét az Open Stég koncertje zárta.

Mindenki izgatottan várta, ki lesz 2014-ben a Tábor embere. Egész pénteken azt találgatták a 34. Médiatábor lakói, hogy ki kapja 13. alkalommal a vándorserleget. Valamennyi táborozó és vezetőségi tag leadhatta szavazatát arra az egy fiatal diákmédiásra, akit szakmailag a legjobbnak tartanak a július 11-i érkezés óta. A gálaműsort egy reggeli sajtótájékoztató népszerűsítette, melyet a két műsorvezető, Pesti Valter és Kocsmár-Tóth István tartott.

Az este szervezésében mind a 6 csoportból többen is részt vettek. Hastánc, rap és clap song is szerepelt a repertoárban. Az Arnold és a Mókusok csoport két tagja, Tomszer Lelle és Molnár Sári konferálta fel az tábori előadókat. Az öt legtöbb szavazatot kapott táborozó: Czikkely Marci (FotoShock), Gálosi Dóri (GöRöff), Kelemen Luci (Kommposzt), Pap Andi (Gyermekláncfűrész) és Ültanir Jázmin (Kommposzt). A tábor lakói Lucit választották meg, így ő a Tábor embere 2014-ben. Személyesen nem vehette át a vándorserleget, hiszen betegsége miatt a délelőtt folyamán hazautazott. Valter azonban mindenki előtt ígéretet tett arra, hogy személyesen nyújtja át a vándortrófeát.

Reggel a Kommposzt csoport ébresztette a fiatalokat. A délelőtti csoportfoglalkozások alkalmat adtak az utolsó feladatok, és a folyamatban lévő projektek megbeszélésére. Ebéd előtt a GöRöff csoport rádiós szórakoztató műsorát hallgatták meg az ebédlőben. A készítők egy osztálykirándulást dolgoztak fel, melynek szereplője volt többek között Jancsi és Juliska, a szőke herceg, Csipkerózsika, a három kismalac, Piroska és a Farkas, Micimackó, Pinocchio, valamint Hófehérke. A műsort Beke Dani, a Gyermekláncfűrész csoport egyik vezetője értékelte.

A Tábor embere gálaműsort követően fergeteges koncertet adott az Open Stég, a DUE-táborok zenekara. Új számuk címe: Embör, amely Kesha és Pitbull közös számának, a Timber című dal duésított változata. A tagok (FémFatál–Mavrák Kata, Marcello Striker–Bocz Marci, Brian Hard–Pál Zsombor és Pappa D.–Beke Dani) ezzel a produkcióval jelentették be, hogy feloszlanak.

Kövesd te is a csoportok munkáját a linkre kattintva!

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság